Newyorkerbyheart

Kanelkrans med chokolade, marcipan og makroner……..

Mælk, æg, gær, salt og sukker blandes sammen………..

Mel og smør tilsættes…………

……………og røres god sammen (med min nye TEDDY)……

…….til du har en god, blød dej………..

Fyldet: remonce, hakket chokolade, makroner og marcipan………….

Dejen rulles ud til en aflang firkant…………

Remoncen smøres på……………..

Derefter resten af fyldet…………

Dejen rulles sammen som en roulade og sættes sammen til en krans………..

Den færdigbagte krans…….

Som jeg skrev i sidste indlæg, så kom min Mama sidste fredag om eftermiddagen, så jeg syntes at vi skulle have en kage af en slags til en kop kaffe når hun kom. Jeg har længe haft denne opskrift liggende, som jeg gerne ville have afprøvet, nu tog jeg mig endelig sammen. En stor del af hvorfor det blev nu er også, at hun har jeg fået en FANTASTISK røremaskine til at røre en dej sammen og jeg må sige, at det her var ingen opgave for den store TEDDY BJØRN. Men det var en kæmpe hjælpe for mig, for den rørte en helt perfekt dej på kort tid. Jeg vil aldrig have kunnet få så dejlig og blød en dej, ved at ælte den i hånden, det har jeg simpelthen ikke kræfter til (hvis I vil læse mere om den, har jeg skrevet om den HER).

Opskriften er taget fra Peters opskrifter, som jeg fulgte til punkt og prikke – eller næsten i hvert fald – for i stedet for bare at folde dejen ind over hinanden, valgte jeg at rulle den sammen, klippe i den og folde den ud til skiftevis den ene og den anden side. Men det kan du jo gøre som du har lyst til.

Jeg bagte kun halv portion, dvs 1 krans og det var en meget passende størrelse. Vi havde også til morgenmad et par morgener. Den smager fuldstændig forrygende – så længe der er marcipan i kan det ikke gå helt galt – vel? 😉

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Kanelkrans med chokolade marcipan og makroner, (fra Peters opskrifter), 1 krans:

1 1/4 dl sødmælk

et nip salt

25 g gær

50 g smør, blødt

1 æg

ca. 250 g mel

Fyld:

100 g smør, blødt

100 g rørsukker

1½ tsk. kanel

50 g god mørk chokolade 70%, hakket

8 makroner, knuste

100 g marcipan, skåret i små tern

Desuden:

1 æg sammenpisket

perlesukker

Lun mælken så den er 37 grader varm, altså håndvarm, pas på den ikke bliver for varm for så ødelægger den gæren. Opløs gæren i den lune mælk og kom det i røremaskinens skål sammen med æg, salt og sukker. Rør det i et par minutter til det bliver blandet. Lad det stå i ca. 15 minutter. Derefter tilsættes mel og det bløde smør. Sæt maskine til at ælte – på TEDDY’en er det på lavt hastighed, det er der den er sejest og ælter gærdeje – eller ælt den i hånden. Den skal æltes i ca. 10 minutter. Måske du skal skrabe dejen den fra kanterne et par gange og hold øje med om der skal tilsættes mere mel, hvis dejen er for fugtig. TEDDY’en har den fordel at den ælter ned i skålen, så dejen kravler ikke sådan op ad siderne og op af dejkrogen, hvilket er virkelig dejligt. Kom dejen over i en anden skål, smurt med lidt smagsneutral olie. Dæk skålen til og lad den hæve ved stuetemperatur i ca 1 times tid, til den er fordoblet i størrelse. Imens røres remonce af smør, rørsukker og kanel. Pisk det godt sammen til en jævn masse. Gør de andre ingredienser til fyldet klar. Efter hævning tages dejen ud og æltes kort igennem. Rul den ud til en aflang firkant og smør remoncen på, ikke helt ud til kanten. Derefter kommes hakket chokolade, knuste makroner og marcipan. Rul dejen sammen på den lange led, som en roulade og sæt så enderne sammen så den danner en krans. Læg kransen på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip dejen næsten igennem med ca. 4-5 cm. mellemrum. Tag hver stykke af kransen og pres (forsigtigt) skiftevis ud til den ene og den anden side. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bag ved 200 grader i en opvarmet ovn (ikke varmluft) i ca. 12-15 minutter, til den er gylden og gennembagt. Smager bedst lun og kan sagtens lunes i ovnen, både dag 1 og 2 efter den er bagt. Pak den ind i stanniol når den genopvarmes. Jeg vil tro at den også er fryseegnet.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Apr 3, 2013
  8:03 pm

  Peter Jeppesen

  Hej Birthe

  Jeg vil bare lige sige at jeg er rigtig glad for at du har brugt min kanelkrans opskrift – det er dejligt når andre kan bruge det man har lavet.
  Ellers tillykke med brylluppet – det var dejligt for jeg med en rigtig positiv begivenhed i en svær tid. Jeg håber alt godt for dig i fremtiden.

  Mange hilsner Peter


 2. Apr 4, 2013
  10:23 am

  Birgitte B

  Uhm den ser lækker ud. Det skal jeg helt sikkert prøve snart. Kan man mon nøjes med at rulle, bøje og sammenhæfte og så klippe i dejen uden at trække den ud?


  • Apr 4, 2013
   10:54 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Birgitte!

   Det vil jeg tro at du kan. Held og lykke med det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Apr 4, 2013
  5:07 pm

  Piskeriset

  Åh jatak! Elsker kanelkrans. Den ser skøn ud 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!