Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: Hverdagsblues + weekend i Henne…………

Fra besøg hos hende den lille, lækre Clara:

I weekenden var vi i dejlige Henne:

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg har været langt nede i et stykke tid. Jeg har følt det som om jeg var ved at drukne og ikke kunne flyde. Som anden der er helt stille ovenover vandet, men hvor benene går som trommestikker nedenunder, for at holde sig flydende. Det er en meget smertefuld og hård kamp som udkæmper sig fortiden indeni mig. Det er om om realiteterne har ramt mig med 200 km/t uden at jeg har været forberedt overhovedet. Det at have livmoderhalskræft i stadie 4 OG at være terminal patient, er store ting at tackle. Samtidig har hverdagen også indfundet sig efter at have haft travlt med alt muligt der har haft med min kogebog og prisen jeg vandt i Paris, at gøre. Lige pludselig er det bare mig og hverdagen og af en eller anden grund har jeg haft svært med at komme tilbage.

Måske det hænger sammen med at jeg ikke kommer særlig meget ud. Kæresten handler ind på vej hjem fra arbejde, det er kun af og til han kommer hjem og taget mig med, ellers er det kun når jeg skal på sygehuset af en eller anden grund, at jeg kommer ud. Det er jo ikke min kærestes skyld, det er min skyld. Jeg er ikke god til at komme ud om dagen og gå en tur, jeg håber at det bliver bedre når foråret kommer og det bliver nemmere at komme ud – og solens stråler frister mig. Men i sidste uge var jeg ved at blive skør og jeg kradsede nærmest på væggene, jeg måtte bare væk – ud – og se noget andet.

Vi var så heldige, at vi kunne låne en ferielejlighed ved Henne, så vi tog afsted lørdag formiddag og ligeså snart vi kom derud, kunne jeg mærke hvordan roen kom tilbage til mig. I lang tid har det været sådan at hvis nogen spurgte hvordan jeg havde det, så kunne jeg finde på at begynde at græde, men jeg kunne bare mærke hvordan det lettede fra minen skuldre da vi kom til Henne og kunne dufte det friske hav. Da vi kom derud var der selvfølgelig koldt, men vi tændte for varmen og gik og så en lille tur for at kigge på butikker og handle lidt. Da vi kom tilbage var der – lige netop – varmt nok til at vi kunne spise frokost, så det gjorde vi og så gjorde vi os klar til at gå igen. Vi gik ned til det smukke hav og derfra gik vi en ret lang tur – som jeg klarede i fin stil – ret imponerende, hvis jeg selv skal sige det. Da vi kom tilbage til lejligheden var det blevet varmere og jeg var også godt træt, så jeg fik mig en lur – og det samme gjorde kæresten hvis. Om aftenen gik vi ud og spiste. Vi spiste på Colesseo, som er tilknyttet Henne Strand Feriecenter. Maden var ok, ikke noget at prale af, men vi blev mætte. Vi valgte Colesseo fordi vi et par gange har spist på Strandgaarden og ville prøve noget andet, men vi skulle nok have holdt os til Strandgaarden, det lader til at det er den bedste restaurant i Henne.

Men altså, mætte blev vi og så gik vi hjem og så engelske krimier resten af aftenen og spiste en kage, som vi havde købt om eftermiddagen. Alt i alt en fantastisk dag. Bare helt stille og rolig, masser af frisk luft og det bedste selskab i verden – hvad mere kan man ønske sig?? 🙂

Søndag vågnede vi op til en dag med lidt vand i luften. Så vi spiste morgenmad og fik gjort rent. Derefter pakkede vi bilen, kørte ned til stranden og gik en lille tur, bare for at sige farvel til det skønne hav og for at blive blæst lidt igennem. Vesterhavet er et af de steder i Danmark jeg holder allermest af. At kunne kigge ud i det uendelige og bare se hvad – og høre det – det er så fantastisk. Jeg ville ønske jeg boede tættere på vandet, for det har sådan en god indflydelse på mig. Desuden minder det mig også om Atlanterhavet og dage på Martha’s Vineyard.

Det var bare så dejligt at komme lidt væk og selvom det bare var 24 timer, så gjorde det en verden til forskel for mig. Jeg kunne mærke med det samme, at noget af al min frustration og ked-af-det-hed forsvandt og at jeg igen havde fået ny luft til at leve og finde mig på plads i min hverdag. Så dejlig en følelse. Vi må se om vi kan finde flere vi kan låne sommerhuse/lejligheder af, for det er bare en god måde at komme lidt væk på…….

I al min desperation for at komme lidt væk begyndte jeg også at se på at tage på en afbudsrejse alene eller noget. Kæresten har travlt for tiden og kan ikke rigtig tage fri, men jeg trængte bare så meget til at komme væk, så jeg tænkte at jeg kunne tage afsted selv. Men så begyndte jeg at kigge på et wellness ophold i stedet for, for at det kunne være noget vi kunne gøre sammen. Wellness ophold koster jo nærmest lige så meget som en afbudsrejse – eller faktisk mere – men til gengæld kunne jeg tage afsted sammen med kæresten i stedet for alene. Jeg spurgte derfor på min Facebook-profil om nogle havde erfaringer med spa/wellness ophold – og hvor henne. En af mine læsere var så sød at kontakte Kellers Park Comwell og fik et godt tilbud til os, det var super sødt, TAK for et godt initiativ! Jeg må dog tilstå at priserne på behandlingerne kom ret meget bag på mig, det er altså ret dyrt sådan noget wellness. Nå men altså, nu havde jeg bestemt at vi skulle det og at vi trængte til at blive forkælet, så jeg tog al den opsparing jeg havde og købte et ophold til os – og jeg glææææææder mig. Vi skal afsted søndag til mandag og jeg er virkelig spændt på hvad kæresten vil synes om sådan en omgang wellness. Men selvom jeg synes jeg er nedslidt og træt, så er det nok ikke noget imod hvad kæresten er, han har om noget fortjent at blive forkælet lidt og jeg håber at han vil synes at det er ren forkælelse 🙂

Jeg er begyndt at tænke meget over hvad det vil sige, at jeg ikke har så lang tid tilbage eller at jeg i hvert fald – højst sandsynligt – ikke bliver så gammel. Det giver sig udtryk hvis jeg ser noget jeg gerne vil have, så tænker jeg kan det nu også betale sig?? Hvad hvis jeg dør om et år?? Jeg tænker på om jeg vil mærke noget og om hvordan de sidste timer vil være. Vil jeg vide når det er tid?? Får jeg sagt farvel til alle dem jeg elsker eller sover jeg bare stille ind lige pludselig?? Det er nogle svære tanker at være selv med og det kan jeg godt mærke, det tynger mig en del. Jeg tror jeg må have fat i præsten på Odense Universitetshospital igen. Selvom jeg ikke kommer der fast lige pt, så har vi aftalt at holde forbindelsen ved lige. Hun betyder så meget for mig, så jeg håber ikke hun forsvinder ud af mit liv.

En af de ting der gør mig virkelig ked af det er, hvis jeg ikke får set lille Clara vokse op. Hun er så elskelig, som en lille solstråle og jeg vil bare så gerne kunne følge hende. Det skære i mit hjerte og bringer tårer frem i tårerne på mig når snakken falder på lille Clara. På en eller anden måde er hun kommet til at symbolisere livet for mig og gennem hende ser jeg hvor meget jeg vil gå glip af, hvis jeg dør for tidligt………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 19, 2013
  1:42 pm

  40ellernoget

  Åh hvor vil jeg gerne trøste dig, og “trylle” den dumme kræft helt væk for dig og alle andre.
  Du skriver at du tænker meget over hvordan det evt bliver, når du skal herfra. Jeg har passet en del døene, og de fleste er meget bevidste om hvilken vej det gå, og får derfor sagt farvel/på gensyn til deres kære. På et tidspunkt i slutningen af forløbet, er patienten så medicineret/ smertedækket at de nærmest er uden bevidsthed, og kroppen begynder stille og roligt at lukke ned. Jeg syntes personligt at det er en smuk oplevelse, og føler mig priviligeret når jeg går lov til at følge en patient ( og de pårørende) ud på den sidste rejse.
  Spørg endelig hvis der er noget du gerne vil vide eller andet( ved ikke alt, men har noget erfaring).
  Sender dig mange tanker.
  Kærligt Tina


 2. Apr 19, 2013
  3:06 pm

  Kirsten Bech

  Min søster har som du uhelbredelig kræft og har her på det sidste også været meget trist og påvirket af sin situation. Om det er fordi underbevidstheden er igang med at gøre opmærksom på noget eller hvad der sker anet jeg ikke
  Det er for mig fuldstændigt naturligt at en hårdt belastet patient ikke kan være glad og optimistisk hele tiden
  Tror det er vigtigt at få det sagt og skrevet når det står på og benytte muligheden for at slippe væk fra de vante rammer når muligheden byder sig
  Ved du at du kan få samtaler med en psykolog via Kræftens Bekæmpelse ? Måske et supplement til dine samtaler med præsten ?
  I forhold til økonomi så har mange pensionskasser en Kritisk Sygdoms forsikring som for mange givet lidt økonomisk luft under svær sygdom – måske har du også det
  Virtuelle kram og gode ønsker herfra


 3. Apr 20, 2013
  3:17 pm

  Maria

  Jeg har, heldigvis, ingen erfaring med kræft men havde bare så meget lyst til at give dig et kram og fortælle dig at jeg synes du er utrolig sej og modig at dele dine op- og nedture med os. Jeg håber snart foråret kommer til dig:-).
  Knus Maria


 4. Apr 21, 2013
  3:34 pm

  Emma

  Strandgaarden er et udmærket spisested, ja, men du må da endelig ikke glemme de to kronjuveler; Café Stranden og Henne Kirkeby Kro.

  Henne Kirkeby Kro er dyr ja, men Café Stranden der ejes af Hans Beck Thomsen er et rigtig lækkert, billigere alternativ med gode caféretter. Uden tvivl den bedste café i Henne, mens Henne Kirkeby Kro er det bedste spisested i området.


 5. Apr 22, 2013
  10:45 am

  Camilla

  Hvor ser hun bare skøn ud, den kære Clara 🙂 Uden selv at sidde i en situation, med en uhelbredelig sygdom, så tror jeg, at de tanker du har om frygten for at gå glip af Claras fremtid er meget normal. Jeg kan slet ikke forstille mig hvordan det ville være, ikke at se min søn blive stor, og tror helt sikkert, at det ville være det værste ved hvis jeg skulle gå glip af det 🙁


 6. Apr 29, 2013
  6:17 pm

  Pia

  Hvor bliver ord dog fattige, når man læser dine ord. Jeg vil sådan ønske for dig at du suger alt det til dig af liv og god energi, som kommer din vej. jeg har intet andet at give end en kærlig tanke i dine svære tid. De kærligste tanker.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!