Newyorkerbyheart

Luksus orangesnegle……….

Ingredienserne komme i røremaskinen og røres sammen………

…….til en dejlig, blød dej…………

Ingredienserne til remoncen kommes i en skål………….

…………og piskes godt sammen………….

Remoncen smøres på den udrullede dej…………..

Rul til en roulade og skær ud i tykke snegle………..

Sæt dem i ovne og bag dem til de er gyldne og gennembagte…………

Jeg pyntede dem med hvid chokolade og så var de klar til at blive spist……..

Siden jeg har fået min TEDDY er jeg blevet helt vild med at lave gærdeje, fordi det nu er blevet lige så let som at klø mig i nakken. Den maskine kører bare derud af og det jeg har bagt på den indtil nu har ikke rigtig været nogen prøve for den, for dejen har ikke været seje nok. Men det er de første skridt, jeg skal nok få den sat på prøve med sejere deje senere hen, men jeg skal lige lære den at kende. Jeg kan allerede nu sige at jeg er VILD med den. Den gør mig liv så meget lettere og at lave en gærdej på den går som en leg. Jeg må sige at TEDDY indtil videre har imponeret mig – og så har den ikke engang rigtig været i gang………….

Den anden dag fik vi besøg af nogle venner til en hurtig kop kaffe. Jeg bliver ret hurtig træt når der er selskab og de var så forstående så de på forhånd havde spurgt hvor længe de måtte blive – se det er virkelig at tage hensyn 🙂 Jeg sagde en god halv times tid, fordi de har 2 børn med. Børn larmer meget for mennesker som ikke er vant til det og derfor trætter det mig også mere end almindeligt – og de var helt indforståede med at det var sådan. Jeg skal også lære at være bedre til at sætte grænser og sige til når jeg ikke kan holde det ud længere. Nogle gange er det en ½ time andre gange kan det være længere. Det afhænger meget af hvordan jeg har det og hvor mange mennesker der er. Det er ikke så mange der tænker over det, så jeg bliver nødt til selv at være bedre til at sige til og fra.

Anyway, disse luksus orangesnegle har jeg haft liggende virkelig længe, uden at have fået dem afprøvet. Den anden dag skulle det være. De er taget fra Anne Naturglad. Jeg fulgte næsten opskriften. Dog kunne jeg ikke nære mig for at komme lidt mere marcipan og lidt mere smør i, fordi jeg synes aldrig der er remonce nok, til min smag 🙂 Jeg brugte sigtemel i stedet for grahamsmel og pyntede dem med hvid chokolade i stedet for mørk chokolade. Men de smagte aldeles vidunderligt og kan varmt anbefales at lave. Selvom du ikke har en røremaskine er de stadig nemme at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang 🙂

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…….

Luksus orangesnegle, 14-16 stk.:

25 g gær

2½ dl kold sødmælk

2 spsk. smagsneutral olie (evt. solsikkeolie)

1 spsk. rørsukker

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

100 g sigtemel

ca. 300 g mel (jeg brugte ca. 280 g så lad være med at tilsætte det hele på en gang)

Remonce:

115 g smør, blødt

100 g rørsukker

150 g marcipan

fintrevet skal af 2 økologisk appelsiner

75 g blød nougat

Desuden:

30 g hvid chokolade

Pisk gæren ud i den kolde mælk. Rør olie, sukker, salt og kardemomme i, hæld det hele op i røremaskinens skål. Tilsæt sigtemel og lidt af hvedemelet, sæt maskinen i gang og tilsæt resten af melet lidt efter lidt, afhængig af hvor meget dejen kan tage. Se note. Lad maskinen ælte dejen rigtig godt igennem i ca. 10 minutter eller ælt den i hånden, til dejen er smidig og glat. Smør en skål med smagsneutral olie og kom dejen over i, dæk skålen til og lad det hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Imens kommes alle ingredienserne til remoncen i en skål og piskes/røres sammen, til det bliver en ensartet masse. Når dejen er klar, tages den ud på et meldrysset bord og rulles ud til en aflang firkant. Smør remoncen på og rul dejen stramt sammen fra den lange ende, som en roulade. Skær dejen ud i tykke skiver, ca. 3½-4 cm pr stk. og sæt i en lille bradepande (ca. 25 x 20 cm). Bag dem i en 225 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 12-15 minutter, til de bliver gyldne og gennembagte. Lad sneglene køle lidt af. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og kom den på sneglene. De smager bedste friskbagte og lune, men de kan sagtens lunes igen i dagene efter. Jeg vil tro at de sagtens kan fryses.

Note:

Melmængde varierer fra gang til gang, så stol aldrig helt på de mængder der er opgivet. Du bliver nødt til at prøve dig frem og se hvor meget netop din dej kan tage. Tilsæt altid hvedemelet lidt efter lidt, så du ikke får for meget i.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Apr 5, 2013
  4:57 pm

  Linda gunneklev

  Hej
  Sidder og læser det sidste Alt for damerne … Sikke en skøn artikel der er i med dig . Synes det er fantastisk at læse og se at du kan bevare et godt humør og en glæde ved dit liv trods det du er igennem . Kigger ofte din blog og vil sige tak til dig for at du deler dine tanker med os herude og ikke mindst dine dejlige opskrifter . Hjemme hos os er det vores favorit kogebog , vores store søn på 19 elsker især din Meat loaf , ja faktisk er det vist alt han gerne vil ha jeg ska prøve at lave 🙂 Herfra Silkeborg vil jeg ønske dig en rigtig dejlig og solrig weekend hilsen fra Linda


 2. Apr 5, 2013
  7:49 pm

  Tine Kongensgaard

  Jeg elsker virkeligt din side og følger dig slavisk, har først fundet dig for et par måneder siden via. min kollega der også følger din side nærmest religiøst 🙂
  Jeg har lige købt din kogebog – som var udsolgt og kan jo se I har gang i nyt oplag! YAY! Så er virkeligt spændt!

  Uanset så synes jeg bare dine opskrifter virker lækre og ligetil, og denne her er da ikke en undtagelse!

  Tak for en fantastisk blog 🙂
  Skule du have tid, lyst og energi, kan du se min blog lillemormor.dk som også handler om lidt af hvert 🙂

  Jeg kigger med garanti ind igen:)


 3. Apr 5, 2013
  9:28 pm

  Mai

  Kære du!

  Lyder da dejligt med din Teddy. Jeg har min farmors gamle master mixer i kælderen – desværre bliver den brugt alt, alt for sjældent = aldrig:-)
  Hvilke røremaskiner har du erfaring med?

  Bedste hilsener Mai


 4. Apr 5, 2013
  10:14 pm

  uma t

  Det snegle opskrift ville jeg prøve engang.Tror at det vile vække glæde.
  Jeg købte Alt for damerne og fandt ud af der var et artikel om dig.Synes det er fantastisk at læse og se at du kan bevare et godt humør og en glæde ved dit liv trods det du er igennem.Kigger ofte din blog(bruger nogle af dine opskrifter men da jeg er vegetar og ikke spiser æg/allergi, det jeg har lavet efter dine opskrifter har vækket glæde hos alle) og vil sige tak til dig for at du deler dine tanker med os herude og ikke mindst dine dejlige opskrifter også oplevelser fra USA.
  Mvh
  uma


 5. Apr 6, 2013
  8:51 am

  TinaK

  Hej Birthe

  Det var da en umådelig lækker opskrift 🙂 Jeg tror jeg vil prøve den af og tage den med til kollegerne til en af de mange lærerdemonstrationer i næste uge 😀 Tak for en helt kanon blog!!

  TinaK


 6. Apr 6, 2013
  11:11 pm

  Malene

  Hej 🙂
  Har lige læst artiklen i alt for damerne. Den er rigtig fin, du virker virkelig pos og afklaret.
  Nu er jeg pt igang med udredning for celleforandringer el livmoderhalskræft og der var en ting i artiklen som undrede mig lidt. Hvordan kan det være at du helt har fravalgt at følge screeningsprogrammet? Dette skal IKKE opfattes som nogen form for kritik, jeg spørger udelukkende af interesse.
  Mvh Malene


 7. Apr 7, 2013
  3:39 pm

  Pink Bakings

  Mums, hvor ser de lækre ud! Dem må jeg hellere få afprøvet.
  Det er bare et super lækkert twist med appelsinskallen 🙂

  Og du har så ret, man kan Aldrig bruge for meget marcipan.
  De venligste hilsener,
  Luise


 8. Apr 13, 2013
  11:14 am

  Janne

  Hold op hvor ser det lækkert ud!
  Dejligt med et twist til de normale kanelsnegle 🙂
  Jeg må vidst hellere selv gå i køkkenet hehe

  Ha’ en fortsat god dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!