Newyorkerbyheart

Pulled pork – igen, igen + besøg af min Mama…………

Marinaden til pulled pork……..

Den marinerede nakkefilet, klar til at komme på køl………….

Den færdige pulled pork, klar til at blive revet fra hinanden………..

Klar til at spise: pulled pork serveret med cole slaw og BBQ sauce……………..

Min Mama kom sidste fredag, om eftermiddagen. Jeg havde planlagt at vi skulle have Pulled Pork, fordi jeg ved at det er noget hun holder meget af, men ikke laver til sig selv – så det var nemt at vælge.

Jeg må ærlig tilstå at jeg ikke selv lavede mine burgerboller, men købte dem, jeg orkede det simpelthen ikke. Jeg er blevet bedre til at sige at det er ok, at købe dem færdige hvis det betyder jeg får mere overskud til vores gæster. Jeg håber trods alt de er kommet for at være sammen med mig (os) og ikke bare for madens skyld 😉 Jeg må hele tiden gå på kompromis og erkende, at jeg ikke har alle de kræfter jeg ville ønske jeg havde og det betyder at jeg bliver nødt til at “snyde” og købe mig til det jeg kan. Det er ikke det fedeste, når man som jeg helst vil lave det hele selv, men sådan er det bare ikke i den verden jeg lever i. Hvis jeg også vil havde overskud til faktisk at kunne være sammen med dem vi inviterer, betyder det at der bliver købt mere end jeg normalt ville gøre. At have både uhelbredelig livmoderhalskræft OG fibromyalgi tærer hårdt på kræfterne………

Jeg ved også at min Mama er ligeglad. Hvis de købte burgerboller betød at jeg faktisk havde energi til at sidde og nyde måltidet sammen med hende og kæresten, så er det det der tæller.

Jeg lavede det lidt anderledes denne gang, jeg brugte en “wet rub” i stedet for en tør (kun tørrede krydderier) og det fungerede fint, helt klart noget jeg vil gøre en anden gang. Tilbehøret var det samme som sædvanlig.

Pulled Pork marineret med BBQ sauce, 5-6 pers.

½ nakkefilet

Marinade:

3/4 dl færdig BBQ sauce

2½ spsk brun farin

5 fed hvidløg, knust og finthakket

salt, friskkværnet peber

Desuden:

Dr Pepper sodavand (cola kan også bruges, men IKKE light eller brug vand).

Rør ingredienserne til marinaden sammen. Læg køkkenfilm ud på bordet og læg nakkefileten ovenpå. Fordel marinaden og gnid det godt ind i kødet, over det hele. Pak nakkefileten ind i køkkenfilm, flere lag og læg den i køleskabet i 2-3 dage. På dagen hvor det skal spises, pakkes den ud og lægges i et fad (gerne en Römertorpf eller lign), hæld væske ved så det står ca. ½ op på stegen. Sæt i en 100 grader varm ovn klokken 5.30 om morgenen, så er den klar ved 18.30-19.00 om aftenen. Når kødet er færdig pilles kødet fra hinanden og der hældes lidt af stegeskyen over. GEM stegeskyen hvis der bliver noget kød til overs, så kan det opvarmes igen i lidt af stegeskyen. Træk hele stegen fra hinanden med 2 gafler, så det er strimlet, bland det så der både af lidt af den yderste “skal” og det inderste kød. Server med burgerboller der er flækket og ristet på skærefladen, cole slaw og BBQ sauce.

NOTE:

Hvis det skal opvarmes igen næste dag, så hæld lidt af den gemte stegesky ved, dæk med stanniol og sæt i en 175 grader varm ovn (ikke varmluft) i ca. 20-25 minutter, til det er gennem varmet.

 

Frugtsalat med råcreme………

Som dessert lavede jeg bare en helt enkel frugtsalat med råcreme til, noget jeg har gået og længtes efter i lang tid, så endelig havde jeg en chance for at få det lavet.

Min Mama kom slæbende med en hel taske der var fyldt med lækkerier til os – og den var TUNG 😀 Selv om hun kun havde været hjemme i 2 dage mellem et besøg til Chicago og turen over til os, havde hun alligevel taget sig tid til at bage brød. Jeg elsker hendes hjemmebagte brød, så jeg satte stor pris på at hun havde et med over til os. Hun maler endda selv hendes mel, så jeg ved at det brød er lavet med masser af kærlighed. Ellers var der M & M’s i alle mulige varianter. Bl. a nogen med kokos (som vist ikke kom med på billedet), men også noget med pebermynte, nogle med mandler i og nogle med saltkringler i. Desuden masser af Jelly Beans som jeg ELSKER. Så nu har vi lækkerier til rigtig lang tid. Vi fik også en stor flaske af hendes hjemmelavede ahornsirup, hvilket var skønt, for jeg var helt udgået og jeg køber ikke det der kan fås i butikker herhjemme. Hvis du først har smagt hvordan ahornsirup skal smage, så er det umuligt at gå tilbage og købe det i butikker…….

 

Søndag eftermiddag kom kærestens mor ned til kaffe og vaffelbagning. Igen havde jeg valgt den nemme løsning og købt en pakke vaffelmel, hvor der bare skulle tilsættes vand, smør og lidt sukker. De blev super gode og første gang jeg har fået dem sprøde. Jeg sad ved bordet og bagte dem og så prøvede vi alle at spise ligeså hurtigt som jeg kunne bage dem, det gik godt i starten, men hurtigt blev vi langsommere og langsommere. Vi kunne slet ikke spise dem alle, så vi gik over til naboen med et par stykker. Vi fik dem med rørsukker, flødeskum og syltetøj – og min Mama nød dem – ligesom alle vi andre gjorde det. Det var super hyggeligt og en god måde at bruge en søndag eftermiddag på. Bagefter var vi så mætte, så vi gik en tur i det skønne vejr, så vi havde plads til aftensmaden. Aftensmaden bestod bare af rester af pulled pork fra fredag og frugtsalat……….

Prinsessen syntes også at hun ville bidrage til festlighederne ved at vise hvad hun og kæresten har øvet på, nemlig at hun kan balancere med hendes børste på hovedet:

Min Mama havde masser af legetøj med til hende. Bl. a kanin som kan (gen)fyldes med katteurt, det var et stort hit. Hun smed rundt med den, “jagtede” den og lagde sig ovenpå den. Katteurt får hende virkelig til at gøre nogle tossede ting 🙂 Min Mama havde også masser af tørret katteurt med i små beholdere, så vi rigtig kan få hende til at opføre sig tosset…………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Apr 1, 2013
  6:01 pm

  Lone

  Sikken dog en Mama du har dig…hun er da ” one of a kind ” Godt at du traf hende på et tidspunkt i dit liv. Hun lyder til at være et meget givende menneske og med stor omtanke og følelser for dig, kære Birthe. Hun er jo som en rigtig mor for dig. Ikke alle er nemlig født ind i de mest kærlige familier, heller ikke selv om det er den biologiske 🙁
  Godt for både hende og dig 😉


 2. Apr 1, 2013
  10:31 pm

  Camilla

  Hvor dejligt, at din skønne mama kunne komme en tur til DK. Hun lyder til at være et meget specielt menneske 🙂


 3. Apr 2, 2013
  6:56 am

  Davids Engle

  Lyder virkelig lækkert med den der våde marinade og stegesoen. Jeg har prøvet at lave pulled pork på Weberen og i ovnen, og det blev superlækkert, men jeg skal sørme da også forsøge med stegesoen.
  Mums en masse lækkert slik, din Mama har haft med hjem til dig. Dejligt med en mor, der har overskud til at forkæle:-)
  Kh. Kate


 4. Apr 2, 2013
  9:39 am

  Christine vj

  Mhmhmm. Pulled Pork. Det må snart på menuen igen. Jeg laver det i min crockpot, det bliver simpelthen så dejligt og mørt.

  Din mama lyder som en fantastisk mama. Har du egentlig nogensinde skrevet om dit ophold i USA dengang? JEg har fulgt med længe og fået en del med, men er sikker på at der er mere til historien.


 5. Apr 2, 2013
  1:01 pm

  Elsebeth

  Din Mama har forstået det: En mor er hende, der er der for én.


 6. Apr 4, 2013
  5:11 pm

  Piskeriset

  Sikke I har hygget jer – det er rigtig dejligt at læse om. Og som andre skriver – hun er da lige, som en mor skal være 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!