Newyorkerbyheart

Forlorenhare med squash og æble………..

Den rørte fars………….

Formes som en “hare” og drysses med lidt rasp…………….

Pak den ind i bacon og hæld mælk ved……….

Den færdigbagte “hare”……………..

Salat med squash, peberfrugt og vindruer……….

Velbekomme…………..

Den anden aften lavede jeg forloren hare, det er egentlig alt for sjældent vi får det, det smager jo fantastisk. Jeg havde lidt squash og et æble jeg skulle have brugt, så jeg puttede det i farsen og jeg vil sige, at det blev retten bestemt ikke mindre lækker af. Jeg tror aldrig at jeg har fået så saftigt og lækkert et farsbrød/forloren hare. Det med at putte æble i fars er simpelthen et HIT!

Som tilbehør fik vi jo selvfølgelig den lækre sovs, som det giver og nogle kogte kartofler. Som tilbehør fik vi en salat af peberfrugt, lidt squash, vindruer og lidt vinaigrette.

Forloren hare med squash og æble, 4 pers.

400 g hakket kalv og flæsk

en lille halv squash, revet

1 løg, meget finthakket

1 æble, revet

salt, friskkværnet peber

1 dl letmælk

2 spsk. mel

1 æg

4 skiver bacon, skåret i små tern

Desuden:

lidt panko eller almindelig rasp

1 pakke bacon i skiver

2 dl letmælk

1 dl vand

½ tsk. Herbamare grøntsagsbouillon

et par skiver bacon, skåret i små stykker

Kom alle ingredienserne til farsen i en skål og rør det sammen. Kom farsen i et smurt, ovnfast fad og form den som en “hare”. Drys med rasp og fordel bacon over, stop bacon-enderne ind under haren. Hæld mælk, vand og bacon ved og sæt det i en 190 grader varm ovn i 50 minutter. Tag den ud af ovnen og hæld skyen gennem en sigte og ned i en gryde, sæt fadet tilbage i ovnen i endnu 10 minutter mens sovsen laves.

Sovs:

2½ dl fløde

ribsgele

salt, friskkværnet peber

Tag gryden med stegeskyen, hæld fløde i og bring den i kog. Lad den småkoge, til den tykner lidt. Smag den til med ribsgele, salt og friskkværnet peber. Jævn den evt. med lidt maizena rørt ud i koldt vand og tilsæt sovsekulør. Hold den varm, til servering.

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. May 26, 2013
  12:16 am

  Piskeriset

  Det er jo alt for længe siden, at jeg har fået forloren hare, så tak for at minde mig om det 🙂


 2. May 26, 2013
  9:50 am

  Sysleren

  Det er helt utroligt så mange bloggere, der laver forloren hare her for tiden. Det er flere år siden jeg sidst lavede “forlorne harekillinger” vist nok efter inspiration fra din blog. Det er vist på tide at lade sig inspirere igen 🙂


 3. May 26, 2013
  5:03 pm

  Dorte Kristensen

  Hvor ser det lækkert ud – det må jeg snart lave – havde næsten helt glemt, at forloren hare er en af mine livretter!
  Mht til dit tidligere indlæg, så vil jeg bare sige, at det gør mig utrolig ondt – hvor er det en uendelig svær tid for dig. Jeg er selv – forhåbentlig – tidligere kræftpatient – 9 mdr nu . Jeg var – og er stadig træt og finder at det hjælper at drikke et stort krus ingefær the hen på eftermiddagen. Jeg tager et stykke frisk ingefær på ca 3-4 cm skræller og presser igennem hvidløgspresseren og hælder kogende vand på – og søder med en tsk rørsukker. Det giver mig lidt ekstra energi – og så synes jeg, at det smager rigtig godt. Måske kan det lindre dig bare en lille smule.
  De varmeste tanker dorte


 4. May 26, 2013
  9:22 pm

  Sid's Sea Palm Cooking

  Jeg havde glemt, hvor meget jeg kan lide Forlovenhare jeg nu tænkt mig at gå ud og gøre det til middag i denne uge. Mange tak for opskriften og den påmindelse.


 5. May 28, 2013
  8:40 pm

  Dorte Larsen

  Mums! Jeg fik lyst til, at prøve opskriften, så vi fik det her til aften. Det var en opskrift der skal huskes til en anden gang.


 6. May 28, 2013
  10:45 pm

  Trine Andersen

  Hold nu helt ferie hvor ser den”hare” alt for lækker ud, og hvor er det trist at sidde og se på den her kl 23 om aftenen når man snart skal i seng. Øv altså hvor kunne jeg godt hapse den lige nu… men så må jeg jo drømme lidt om den istedet for hihi :D:D:D


 7. Jun 5, 2013
  9:27 am

  Beritte

  Jeg plejer at smage sovsen til med både ribsgele og Danablue ost. Så bliver det en “rigtig” vildtsovs, lækkert.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!