Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: Ophold på Skavenhus

Som I måske har læst i mit sidst indlæg, så har jeg det ikke så godt for tiden. Jeg skal til et tjek på Odense Universitetshospital tirsdag. Jeg skal undersøges og de skal se på om jeg måske skal have en omgang stråler. De er ikke så meget for at starte mig op på kemo igen så hurtigt efter jeg er blevet færdig, men nu må vi se. Jeg ved ikke hvordan jeg selv har det med det hele. Stråler kender jeg ikke. Jeg ved ikke om der er bivirkninger ved det eller hvordan. Jeg har et meget ambivalent forhold til kemo. Jeg føler at det tappede mig totalt sidste gang og jeg kan mærke, at min krop stadig kæmper for at fordøje al den kemo den har fået. Det kan taget rigtig lang tid – flere måneder og halve år – inden kemo’en er ude af kroppen. Jeg vil være ked at at skulle i gang med en ny omgang allerede og det vil være noget som jeg skal overveje en del………..

Jeg er så træt for tiden, at hver gang jeg sidder stille, så falder øjnene simpelthen i helt af sig selv. Det er ikke særlig rart. Men efter devisen at tingenes tilstand ikke bliver bedre af at ligge på sofaen/sengen hele tiden, tog vi afsted på det ophold som vi har bestilt for længe siden, på Skavenhus. Vi købte opholdet gennem Sweetdeal og fik det for kun kr. 875,- så vi var godt klar over at det er begrænset hvad vi kan forvente for den pris.

Skavenhus ser så smuk ud udefra, men indeni er det en lidt anden sag. Jeg ville sådan ønske at den udendørs stil ville gå igen indendørs, men desværre. Indenfor at det sådan lidt mørk og forældet – men udsigten og beliggenheden kan ingen tage fra stedet.

Vi var der ved 14-tiden i lørdags og blev mødt af ejeren, som ikke er sådan helt vildt imødekommende og serviceminded, men er på sin helt egen måde. Jeg tror at man skal lære om han bare er “jydsk” (tør humor og ikke så talende) eller om han virkelig er i konstant dårlig humør – vi valgte at tro på det første.

Det værelse vi fik anvist var nærmere en lille lejlighed. Meget kan siges om indretningen, om sengen der var krøllet (dyner og lagen) og om valget af farver – men udsigten fejlede intet. Vi havde udgang til en stor terrasse, som vi delte med andre og en fantastisk udsigt over Ringkøbing Fjord…….

Efter at have fået vores ting ind på vores værelse og sådan lige fundet os til rette gik vi ned til den grillbar der lå lige ved siden af hotellet for at få lidt frokost. Kæresten fik en burger og jeg bestilte en omgang pølsemix, men spiste nu ikke rigtig noget af det. Jeg som altid har elsket en god pommes frites, har nu slet ikke lyst til at spise dem – overhovedet – meget mærkeligt!

Kæreste havde været så forudseende at han havde taget vores strandstole med. Der var en stor aktivitet på stranden og ude i vandet af surfere og kite surfere, så der var masser at se på. Vejret var oveni købet nogenlunde, hvis bare jakkerne blev godt lukket til og lidt læ, gjorde heller ikke noget. Sådan sad vi et par timer og bare slappede af, kom helt ned på jorden og kiggede på al den aktivitet der var. Det var SÅ dejligt og noget af en lise for en krop – og sjæl – der er i mega oprør og stress.

Inden middagen nåede vi at slappe lidt af på værelset og få en lille lur. Vi var meget spændte på maden. Vi var godt klar over at det ikke var gourmetmad vi skulle have, men vi havde ingen ide om hvad vi kunne forvente. Da vi kom ned til maden var det igen Tommy der tog imod os. Han laver alt den mand: byder velkommen, laver maden, serverer den og rydder af bordet igen – så han har nok at se til. Der var en 4-5 par/selskaber foruden os. Til forret fik vi en spinatroulade med rejer i. Det smagte ok, omend spinatrouladen var lidt tør.

Vi sad og gættede på hovedretten, men ingen af os havde regnet med at vi ville få indbagt svinemørbrad!! Som tilbehør fik vi en meget tyk (industri) bearnaise, nogle kartofler og noget grønt der nærmest var tilberedt til ukendelighed. Jeg synes det var en lidt mærkelig sammensætning og spiste ikke så meget af det. Maden bar i den grad præg af at det var noget der var forberedt, så det bare lige kunne lunes og serveres.

Vi holde igen gætte konkurrence i forhold til desserten. Jeg gættede på 3 farvet is (fra karton) og kæresten gættede på fløderand – men vi fik en kage/tærte med creme fraiche til. Kæresten portion lignede noget der havde været på gulvet, skrabet op igen og smidt på en tallerken, det var virkelig grimt…………….

Efter maden kørte vi en tur ind til Bork Havn, som kun lå ca. 14 km derfra. Det var dejligt at komme ud og gå lidt efter aftensmaden. Vi så bl. a. de sjove husbåde som kan lejes. Sådan en kunne jeg godt tænke mig at prøve at bo i, de så dejlige ud og så ligger de jo på vandet, hvilket jo er dejligt. Jeg har aldrig prøvet at være ude i en båd eller prøvet at sove på en, det ville jeg gerne. Jeg kan forestille mig at det er en fantastisk måde at falde i søvn på, at ligge og blive lullet i søvn til bølgernes “sang” og bevægelse.

Vi vågnede op til det mest fantastiske vejr søndag: solskin, dejlig temperatur og en let brise – det kunne ikke blive meget bedre. Morgenmaden var ok. Ikke noget prangende, men der var hvad der skulle til for at vi kunne blive mætte og morgenbrødet var lunt.

I en brochure vi havde fundet havde vi læst lidt om Skjern Enge. Skjern Enge er opstået efter Skjern å er blevet genskabt. Ved genskabelsen er der opstået våde enge, søer og et rigt fugle- og dyreliv. Der er masser af P-pladser i hele området, så du kan parkere bilen og gå ud og kigge lidt på naturen. Der er fugle observationstårne en del steder, skønne natur udkigsposter, cykel- og vandrestier og så er der små trækfærger. Trækfærgerne er virkelig et sjovt påfund og vi syntes begge det var sjovt at prøve. Det foregår sådan at du simpelthen selv trækker dig over på den anden side af åen, ved hjælp af et par tove……….

Så hvis I er i det område så gør jer selv den tjeneste at stoppe op et par steder og nyd den smukke, smukke natur. Jeg vil i hvert fald ikke afvise, at vi vil tage dertil igen og gå lidt i den smukke natur. Vi kørte lidt rundt og gik lidt rundt i en skøn blanding, fordi vi jo måtte tage hensyn til hvor meget jeg jeg kunne. Jeg forbander min krop og mit helbred nogle gange, fordi jeg ville så gerne have nydt noget mere af naturen.

Vi havde også læst om et lille minde sted for nogle engelske piloter der var blevet skudt ned under 2. verdenskrig, det skulle vi også lige kigge på. På stedet hvor flyet var faldet ned, havde det lavet et kæmpe hul, som stadig kunne ses.

Klokken var efterhånden ved at være mange, så sidste stop på vores tur var frokost. Vi kørte igen til Bork Havn, fordi vi aftenen før havde set at der var et par hyggelige spisesteder. Vi valgte Panorama Bork Havn, fordi vi fra første salen kunne sidde og nyde udsigten ud over vandet, der var igen mange surfere – og kitesurfere – ude på vandet. Vi bestilte begge en frisk, stegt rødspætte med kartofler og persillesovs og det var et rigtig godt valg – det smagte SÅ godt. En frisk fanget rødspætte, som er stegt i smør er altså noget af det bedste der findes – og lige til at blive glad i låget af. Vi nød virkelig vores mad og sad og snakkede om hvor meget vi havde hygget os og hvor skøn en weekend det havde været…..

Selv om helbredet ikke er det bedste, så er det stadig med at komme ud og nyde så meget af livet som jeg kan. Jeg vil sige at suger alt til mig og prøver desperat at få alt ud af hver eneste øjeblik, som jeg kan. Jeg elsker vores ture og jeg vil håbe at vi kan blive ved med at tage afsted, lige til det sidste. Jeg bliver måske nok svagere og mere og mere syg, men det er vigtigt for os begge at vi kommer afsted og er sammen på den måde, så det er noget vi prioriterer højt. Vi er enige om at vi skal bare nyde hver eneste dag, som var det den sidste. Vi synes også at det er bedre at tage afsted på små korte ture, istedet for en lang, som måske vil trætte mig for meget. Sådan bliver vores sommerferie nok også, på den måde ser vi også flere steder.

Vores næste weekend ophold er allerede bestilt. Vi skal afsted til Norsminde Kro i juli måned. Der var en SPOT deal den anden dag, hvori der var overnatning (vi valgte at få et værelse med udsigt), 5-retters menu og morgenmad for kr. 1200,-. Jeg glæder mig allerede som et lille barn, fordi jeg har hørt så meget om Norsminde Kro.

Da vi kom hjem søndag, var jeg helt færdig, så resten af dagen blev tilbragt på sofaen. Men det var en super glad og lykkelig Newyorkerbyheart der lå på den sofa, for smerter eller ej, så følte jeg igen at jeg havde fået så meget ud af det som jeg kunne og det er det livet handler om 🙂

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. May 30, 2013
  8:28 pm

  Piskeriset

  Rigtig god idé med korte ture – det vigtigste er jo, at I nyder tiden sammen i fulde drag, og der betyder omgivelserne knapt så meget.

  Er spændt på hvad I synes om Norsminde – har hørt meget godt om stedet, men det er efterhånden et par år siden. Håber de holder niveauet 🙂


 2. May 30, 2013
  8:56 pm

  Inge-Lise

  Det er nogle år siden, jeg var på Norsminde Kro, men dengang var det et fantastisk sted med det lækreste mad. Håber I får en dejlig weekend der. Det er rigtigt hyggeligt med sådan nogle weekend ophold. Håber du snart får lidt mere energi og får din,dagældende tilbage.
  Vh Inge-Lise


 3. May 30, 2013
  8:59 pm

  Winnie

  Min hjemstavn <3
  Og ja, Vestjylland kan være ganske nydelig 😉


 4. May 30, 2013
  9:34 pm

  Alice Øvig

  Glæd dig til Norsminde. Vi var der til rund fødselsdag med overnatning. Lækkert lækkert og lækkert. Var bl.a. Til vinsmagning i kælderen. Supert! Fik en østrigsk vin som var fabelagtig.
  Dejligt, at du stadig er med mod på livet og korte ture. Mere intenst på den måde, har jeg ofte tænkt.
  Alle gode ønsker her fra og til dig, brave Birthe.
  Alice


 5. May 30, 2013
  9:48 pm

  Agnethe V. Thorsen

  Så har du lige været en tur i mit lokalområde… Er født og opvokset 10 km udenfor Skjern og kender kun alt for godt til omgivelserne, du her nævner Ringkøbing Fjord, Skarvenhus (og tro mig, ejeren ER bare RIGTIG godt gammeldaws jyde), Bork Havn og Skjern Enge og hvor er det sjovt at få det igennem en andens optik 🙂
  Håber jeres næste ophold bliver bare lidt bedre om ikke andet, så madmæssigt… Skarvenhus har altid været bedst til pølser og pomfritter i min optik 😉


 6. May 30, 2013
  10:23 pm

  Prinsesse Suh

  Hvor er det bare godt, at du under dig selv og din mand nogle gode stunder sammen!


 7. May 30, 2013
  10:48 pm

  Karen

  Skønt – jeg synes, det er fantastisk, som det lykkes jer at komme omkring til hyggelige steder – især, når du nu er så udmattet, som du er. Det er nok din stærke vilje, der trækker læsset 🙂
  Knus, Karen


 8. May 31, 2013
  7:43 am

  Charlotte Kristiansen

  Hej Birthe
  Glæd dig til opholdet i Norsminde. Der vil du med garanti ikke blive mødt med kedlelig mad, det er altid spændende og yderst veltilberedt. Og naturen er også skøn, bor selv lige over for kroen med skøn udsigt over Norsminde Fjord. 🙂
  Mange hilsner fra Charlotte


 9. May 31, 2013
  10:09 am

  Lene Olsen

  Nøjagtig den tur du beskriver, gjorde vi for ca. 1 år siden sammen med et par gode venner. Vi overnattede også på Skavenhus på en Sweetdeal og blev budt velkommen af en meget venlig og sød dame.
  Vores ophold var super og udsigten fra værelserne over Ringkøbing fjord vidunderlig. Den 3 retters menu vi fik serveret om aftenen, ja den taler vi stadig om. Men der var bryllupsfest den dag, så vi fik samme menu som dem, og det var super lækkert tilberedt, smukt serveret og smagte himmelsk. Vores indtryk af Skavenhus er derfor noget anderledes end jeres, derfor kommer vi der gerne igen.
  ✿ (◠‿◠) ✿
  Nu skal I så på Norsminde Kro – det håber jeg bliver en fin oplevelse. Vi kommer ofte i Norsminde og har kun gode oplevelser fra stedet. Så rigtig god fornøjelse og god tur dertil. ☀ (◠‿◠) ☀


 10. May 31, 2013
  12:02 pm

  Rikke

  Norsminde kan i virkelig glæde jer til! Har været der flere gange til konferencer. Morgenmads buffeten er enormt lækker (den bedste jeg har fået!) og omgivelserne er rigtig dejlige. Der ikke er så meget at se, men der er heldigvis ikke langt til Århus 🙂


 11. Jun 1, 2013
  10:10 pm

  Lotte Nielsen

  Nu er det ikke for at være en miss-know-it-all, men ejeren af Skavenhus hedder altså Frank….


 12. Jun 16, 2013
  2:29 pm

  Karsten Jensen

  Sjovt at læse om min hjemegn i din blog – som jeg endte på ad omveje. Ærgeligt med maden på Skavenhus – håber I lod forstå, at der er plads til forbedringer.

  Næste gang I kommer på disse kanter kan jeg anbefale Bechs Hotel i Tarm samt flere af spisestederne i Henne Strand.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!