Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: Oplevelser…………..

Vi er blevet bedre til at lave noget hver weekend. Kæresten er blevet virkelig god til at hanke op i mig og få mig ud af huset, så jeg ikke gror fast indenfor hjemmets 4 vægge. Det er virkelig godt for mig, selvom det selvfølgelig også er hårdt, sådan rent fysisk for mig. Især har fibromyalgien været meget på spil på det sidste og jeg har mange smerter på den konto – jeg regner i hvert fald med at det er fibromyalgiens skyld. Det er svært at have 2 sygdomme synes jeg, for nogle gange ved jeg ikke om det er den ene sygdom eller den anden – hvilket også er en af grundene til at det tog så lang tid inden min kræftsygdom blev opdaget.

Jeg har store smerter i det meste af min krop, især i benene. Min knæ er simpelthen så ømme, hævede og brændende varme om aftenen. Fra i denne uge vil min fysioterapeut og jeg bruge 1 gang om ugen til at træne lidt, dvs. gå en tur, lave øvelser eller lignende. Jeg får jo 2 gange fysioterapi om ugen, fordi jeg er terminal patient og jeg værdsætter det simpelthen så meget, det er så dejligt. Jeg tror at det vil gøre godt for mig, at få lidt let træning.

Jeg er stadig enormt træt og føler at jeg har absolut ingen energi. Jeg føler at selv de mindste ting trætter mig virkelig meget og nogle ting kan jeg slet ikke overskue – som f. eks. at tale i telefon. Det at tale i telefon kræver at jeg er “på” og nærværende og det kan jeg godt have svær ved. Lige pt. foretrækker jeg mails og sms beskeder, så jeg kan vælge at svare når det passer mig og når jeg føler jeg kan overskue det.

Men som jeg startede med at skrive, så prøver vi at komme ud og se nogle ting i weekenden – og hvis det er godt vejr – så spiser vi også gerne en is 🙂

Sidste søndag var vi i Lintrup Zoo, et lille lokalt zoologisk have. Det var dog som om der ikke var så mange dyr som sidste gang vi var der – eller måske det bare var os der husker forkert. Det er sådan lidt nedslidt og “nusset” i kanterne, men jeg tror at det er svært at få sådan et sted til at løbe rundt her i området, så hatten af for dem at de gør så stor en indsats. Det er vældig fint, hvis man har lidt tid der skal slås ihjel eller hvis de store zoologiske haver føles for store og overvældende. Her følger lidt billeder:

Efter at ha’ gået rundt blandt dyrene og nydt solskinnet, var det ved at være tid til at spise frokost. Vi besluttede os for at køre til Ribe og spise frokost. Vi diskuterede lidt hvor vi skulle spise og besluttede os for at det blev Dagmar. På menukortet fandt vi bakskuld som vi kun har hørt om, men aldrig fået, så det besluttede vi os for at bestille.

Det smagte rigtig godt og det er i hvert fald ikke sidste gang jeg spiser det. Smagen var sådan let saltet og meget delikat. Bakskuld er saltet og tørret fisk, mest ising tror jeg.

Da vi kom hjem var der lige tid til at slappe af en lille smule inden vi fik et kort besøg af lille, skønne Clara og hendes mor. Det er altid så dejligt at se dem og Clara udvikler sig jo bare fra hver gang vi ser hende. Hun er bare den lækreste lille pige i verden 🙂

Vores aftensmad var den lækre kyllinge tikka masala, som det er længe siden jeg har lavet…………

Kr. Himmelfartsdag kørte vi en tur til Kolding, for at komme lidt ud i det dejlige vejr. Vi bestemte os for at spise frokost nede ved åen, hvor vi spise en skøn pastaret:

Efter den lækre frokost, gik vi ned til Koldinghus og slotssøen. Vi gik ikke hele vejen rundt om den, men tog bare lidt af turen. Det var dejligt at komme ud i det skønne vejr og få lidt frisk luft……….

Lørdag kørte vi på planteskole og fik købt krydderurter til vores krukker på terrassen. Det blev til persille, rosmarin, oregano, timian og esdragon. Om aftenen fik vi besøg af kærestens mor til aftensmad. Menuen var ret enkel: oksefilet stegt i ovn, dertil ovnbagte kartofler, grøntsager og en lækker rødvinssauce. Desserten blev den chokolade-/marcipan-/karameltærte som jeg har lavet så mange gange – og som altid er et hit.

I søndags blev vi enige om at køre til Aarhus. Jeg har længe gerne villet på ARoS og da vejret ikke var det allerbedste, var det en god dag at bruge på museum. Vi så selvfølgelig drengen, som ARoS er så kendt for og som er så utrolig livagtig. Jeg synes at ARoS har en rigtig god størrelse for et museum at være, i hvert fald havde jeg ikke kræfter til mere, da vi var færdige. Her kommer lidt billeder fra museet:

Vi havde på forhånd aftalt at spise en sen frokost på Memphis Roadhouse. Jeg havde håbet at hilse på ejeren, Chris, men han var der desværre ikke i søndags. Jeg fik dog at vide, at de havde solgt alle de eksemplarer af min kogebog, som de har haft til salg 🙂

Vi fik begge en pulled pork sandwich med fries – som er super lækre – og deres skønne cole slaw til. Til dessert delte vi en cookie skillet, altså en friskbagt chocolate chip cookie, serveret med en kugle is – det er SÅ godt!

Alt i alt en super hyggelig og dejlig dag, men jeg var også totalt drænet for kræfter da vi kørte hjem og har været det siden. Det går lige nogle dage inden jeg er frisk igen, nok resten af ugen. Det er klart at sådan nogle ture ikke hjælper på min uendelig træthed og kamp om at få ordnet selv de mindste dagligdags ting, men det er det hele værd. Det er livet at komme ud og opleve og jeg ville ikke være det foruden…………

Print Friendly
Tilbage

15 kommentarer


 1. May 14, 2013
  8:41 pm

  Anne Christiansen

  Du er bare en fighter – BASTA! og jeg elsker at følge med her på afstand. Jeg elsker også din kogebog – dog har jeg aldrig oplevet en bog med SÅ mange forskellige skrifttyper og det virker lidt forvirrende og ind imellem svært læseligt, ihvertfald for mig men dejlig dejlig mad og dejlige små historier.

  Mange cyperknus med ønsket om alt det bedste for dig fra mig


  • May 15, 2013
   11:39 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Jeg er glad for at du kan lide min kogebog. Ærgerligt at du ikke kan lide de forskellige skrifttyper, det er det jeg synes der gør bogen fed og anderledes. Men heldigvis er smag og behag jo forskellige 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 14, 2013
  10:36 pm

  Piskeriset

  En eller anden dag må jeg altså på Memphis Roadhouse. Det lyder som et skønt sted 🙂


  • May 15, 2013
   11:37 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Piskeriset!

   Ja, det må du altså gøre, når du er på de kanter. Det er SÅ godt 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 15, 2013
  7:08 am

  Signe

  Hej!

  Jeg følger med her ofte og sys det er dejligt at læse dine beretninger både om mad og din sygdom…det er ikke så mange der åbner op, hatten af for det!

  Du skriver at I gerne tager ud og oplever noget i weekenden! Så ville jeg da lige anbefale dig at tage i Fængslet i Horsens på lørdag eller søndag! Der er noget der hedder Designcellerne i fængslet! Det er forskellige små designere der udstiller, det er gratis at komme ind!


  • May 15, 2013
   11:36 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Signe!

   Tusinde tak for tippet, det vil jeg huske. Det kan sagtens tænkes at det er noget vi benytter os af 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. May 15, 2013
  11:21 am

  Hulemor

  Kære Birthe. Kæmpe respekt for dine beretninger…de får mig til at huske på, at hverdagens gøremål ikke bare skal overstås, men er op-LEVE-lser. De ER selve det at leve. Dejligt at du formår at prioritere nogle oplevelser, der gør dig godt og giver glæde. Kram Hulemor


  • May 15, 2013
   11:36 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Hulemor!

   Jeg tror at det at få konstanteret kræft gør at man helt automatisk prioriterer anderledes lige pludselig. Ting der før virkede vigtige, er det slet ikke. Det er i den grad et “wake-up call”.

   Mange hilsner
   Birthe


 5. May 15, 2013
  1:38 pm

  Lene Olsen

  Sikke dog dejlige oplevelser I har haft i weekenden – kan godt forstå hvis du er udmattet efter de ture.
  Vi bor 12 km udenfor Aarhus og har årskort til Aros, så der kommer vi ofte. En ting er sikkert hver gang vi har kigget på kunsten skal vi op i Regnbuen og nyde udsigten, som er forskellig alt efter hvordan vejret er – naturen er den største kunstner af alle, synes vi.
  Men vi har også kort til Den gamle By – der er også dejligt og der sker rigtig meget pt. så der er hele tiden nye ting at opdage.
  Take care – kærlige tanker. Lene O. ✿ (◠‿◠) ✿


  • May 15, 2013
   7:47 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lene!

   Jeg kan godt forstå at I har årskort til Aros, det ville vi helt klart også have, hvis i boede tættere på 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 6. May 15, 2013
  7:16 pm

  Trille

  Kære newyorker by heart.

  Jeg har faktisk kun været sporadisk på din hjemmeside, men har nydt done opskrifter og fortællinger.


  • May 15, 2013
   7:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Trille!

   Tak for din hilsen, jeg er glad for at du kigger forbi 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 7. May 18, 2013
  6:02 pm

  Anette

  Jeg har som mange andre fulgt din blog i noget tid og har nogle gange tænkt på, hvor meget du tænker kosten ind i din mad.
  Måske kender du allerede bogen “Det gode køkken – sund mad mod kræft” skrevet af Lene Juul Bruun og Anne Hjernøe. De har brugt en del tid på at finde ud af, hvilke råvarer der er godt mod kræft og så indeholder den nogle skønne opskrifter. Den kan anbefales.
  Mange hilsner og fortsat god “kamp”
  Anette


 8. May 19, 2013
  3:56 pm

  Camilla

  Søde Birthe, uden at vide hvordan det helt er at være i din og din mands situation, så tror jeg faktisk, at det er super vigtigt at få nogle oplevelser sammen. Som min mor siger, det er om at tælle de gode timer, for det er dem der giver gode minder. Nogle gange er det nok svært at tage sig sammen, men jeg synes det er super, at I prøver så godt som muligt :o)


 9. May 20, 2013
  4:12 pm

  Helena

  Hej Birthe

  Endnu et skønt indlæg fra dig – du er så livsbekræftende og inspirerende, og vi lever godt på dine mange skønne opskrifter.
  Kan i øvrigt fortælle at din kogebog er et hit som gaveidé i min venindekreds 🙂

  Nu skriver du at du har smerter og døjer med hævede led. Har du hørt om eller overvejet at prøve produkter fra Back on Track?

  De bedste hilsner
  Helena

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!