Newyorkerbyheart

Måltidskasse fra Fru H: Skinkegryde med karry…………….

Pænt pakkede kasser………

Skinkekød svitses sammen med løg, karry tilsættes og derefter lidt vand………..

Peberfrugt tilsættes………

Lidt fløde tilsættes sammen med spinat…….

Aftenens tallerken…………….

For et par uger siden blev jeg kontaktet af Camilla, som har Fru H. Hun er tidligere sygeplejerske, mor til 3 og ved derfor at hverdagen kan være meget stresset, så stresset så det nogle gange kan være hårdt at få lækker, sundt og varieret mad. Derfor startede hun Fru H. Fru H leverer måltidskasser lige til din dør – eller til din arbejdsplads, hvis du hellere vil have det. Opskrifter og indkøbsliste leveres på mail. Indkøbslisten er mest smør/olie, salt og peber. I denne uge var det f. eks. også fløde, burgerboller og frosne ærter. Måltiderne er sat sammen så der kun er ca. 30 minutters effektiv arbejdstid i køkkenet – dog tager nogle ting længere tid – men så skal de f. eks. stå i ovnen eller lignende. Levering sker hver mandag morgen. Der er planlagt 1 dag hver uge med fisk, som dog kan skiftes ud, hvis du ikke ønsker fisk. Kasserne kan leveres fra 2 personer til 5 personer.

I går morges stod kasserne udenfor min dør. 2 stk. flamingokasser og den ene – den med kød og fisk – med et køleelement i. Det hele er pakket pænt ned i kasserne.

Menuen i går aftes stod på skinkegryde med karry, spinat og rød peber. Skøn smag og hurtig at lave. Vi kunne slet ikke spise op, så vi har også til i aften, hvilket bare er et plus. I resten af ugen kan I følge hvad vi får ud af måltidskassen og på den sidste dag, vil jeg komme med min konklusion.

Jeg ændrede lidt på opskriften i forhold til mængde af løg og vand, jeg skriver opskriften som jeg lavede den………

Skinketern med karry, spinat og rød peber, 2 pers.:

300 g skinkekød i tern

1 løg i tern

½ spsk. karry

1 dl vand

lidt grøntsagsbouillon (jeg bruger den fra Herbamare)

1 rød peberfrugt, skåret i tern

150 g frisk spinat, godt skyllet og slynget tør

½ dl fløde

Desuden:

2 dl brune, parboiled ris

4 dl vand

salt

Kom risene i kogende, letsaltet vand og kog dem under låg i 14 minutter. Lad dem trække under låg til de skal serveres. Varm olie op i en gryde og steg løgene til de bliver bløde og blanke, de skal ikke tage farve. Tilsæt kødet, krydr med salt og peber og steg, til kødet får farve. Drys karry i, rør godt rundt og steg i ½ minuts tid. Hæld vand og bouillon ved, læg låg på og lad det simre i 20 minutter. Efter de 20 minutter tilsættes peberfrugt, som koges med i 5 minutter. Hæld fløde ved og lad det varme godt igennem. Tilsæt spinaten og lad den varme med, til den falder sammen, vend det godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber og server med de brune ris.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. May 7, 2013
  9:04 pm

  Malene

  Tror du at man kan erstatte peberfrugten med noget andet i denne Karry ret…


  • May 7, 2013
   10:10 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Malene!

   Jeg tror du kan bruge lige hvad du har og har lyst til 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!