Newyorkerbyheart

Måltidskasse fra Fru H: Torsk med sennepsgrøntsager………..

Gulerødder og squash steges…………

Fløde og citrontimian kommes ved………

Sennep kommes ved………..

Aftenens tallerken…………

Jeg har lavet noget helt andet end den opskrift der var med måltidskassen fra Fru H. I følge opskriften skulle vi ha’ haft fiskepakker lavet i ovnen i aften, men jeg havde ikke lige lyst til dampet fisk, så jeg fandt på noget andet. Jeg stegte torskestykkerne og lavede en sennepssauce med grøntsager i i stedet for og det smagte super dejligt. I hvert fald et godt alternativ til fiskepakkerne, synes jeg…….

2 torskefileter

olie og smør til stegning

Sennepssauce:

2 gulerødder, skåret i tynde skiver

½ squash, skåret i skiver og derefter i kvarter

1 forårsløg, fintsnittet

bladene fra 3-4 stilke citrontimian

2 dl fløde

1 spsk. dijonsennep

1-2 spsk. citronsaft

salt, friskkværnet peber

Desuden:

små nye kartofler, kogte

Varm lidt olie op på en pande og steg gulerødderne lidt. Efter et par minutter kommes squash og citrontimian ved, steg det med i et par minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld fløde ved og lad det koge lidt ind, skru ned og tilsæt sennep og citronsaft. Varm det godt igennem og smag til med salt og friskkværnet peber. Smelt smør og kom olie ved. Dup fisken helt tør og steg den i ca. 4 minutter i alt, alt efter tykkelse. Pas på at fisken ikke får for meget, så bliver den meget kedelig. Server fisk og sauce sammen med de kogte kartofler.

 

Konklusion:

Dette var så sidste måltid fra måltidskassen fra Fru H. De andre aftner kan ses her, her og her. Jeg synes at det har været sjovt at prøve og jeg synes at det er dejligt at Fru H har taget sådan et initiativ her i mit lokalområde. Indholdet i kassen har været fin og opskrifterne er udtænkt så stort set alt i kassen bruges, hvilket er rigtig godt. Det der tæller ned er prisen, det koster kr. 400,- for 2 pers. i 1 uge, hvor der er mad til 4 dage. Desværre er varerne heller ikke økologiske, hvilket jeg vil fortrække, hvis jeg skal bruge sådan en ordning. Men maden og opskrifterne er lækre, de er nemme at gå til, de tager kort tid at lave og hvis du har travlt skal du ikke selv ud og købe ind – eller tænke over hvad menuen skal stå på om aftnen – hvilket er en stor fordel i en travl og stressende hverdag. Kunne jeg finde på at prøve det igen?? Ja, det kunne jeg godt. For selvom jeg nok synes at det er lidt dyrt, så synes jeg på ingen måde at prisen er ublu. Hvis jeg kommer ind i en periode hvor det er helt tosset med madlavningen, så kunne jeg sagtens se mig selv bestille måltidskasser hos Fru H.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. May 11, 2013
  11:16 am

  Jacob

  Aarstiderne er også begyndt at lave måltidskasser- flere forskellige slags- og de er i modsætning til ovenstående økologiske og er en god måde at slippe for indkøb på travle hverdage…


 2. May 11, 2013
  12:57 pm

  Piskeriset

  Det er godt, der efterhånden er en del af denne slags tilbud rundt omkring i landet – kender flere travle børnefamilier, der sætter stor pris på at kunne købe en ‘alt i en’-pakke. På den måde får de ind imellem også prøvet retter og råvarer, de ellers ikke ville have kastet sig over.


 3. May 11, 2013
  4:21 pm

  Heidi

  Kære Birthe.
  For 6 uger siden, bestilte jeg din bog gennem saxo… Og her til morgen stod den uden for min dør, og ventede på mig…
  Og jeg må sige at den ganske afgjort var værd at vente på… Billederne er skønne, opskrifterne virker lette at følge, og så er den krydret med skønne erindringer fra dine besøg over-there….
  Jeg er ovenud lykkelig for at projektet med bogen lykkedes dig, for nu kan jeg krybe ind i dit skønne univers, og bringe familien glæde på middagsbordet – og i det hele taget nyde dit værk – i en stille stund med kaffe i kruset, og hygge i sofaen.
  Tak for din store inspiration, og indblikket i din verden.
  Kæmpe kram Heidi


 4. May 13, 2013
  10:07 pm

  Anomym

  Jeg synes nu det er billigt med 50,- pr.dag pr.person.Så billigt mad får jeg aldrig lavet.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!