Newyorkerbyheart

Marengskys med chokolade og hasselnødder………..

Meget finthakkede hasselnødder…………..

Marengsmasse, finthakkede hasselnødder og hakket chokolade……….

…………..vendes sammen………….

Marengsmassen sættes på bageplader………..

Super velsmagende, men meget flade………..

Efter at have lavet koldskål en dag, havde jeg 4 æggehvider i overskud og så er det jo nærliggende at lave marengs – mine første marengs. Jeg ved ikke hvorfor jeg aldrig har gjort det før, måske fordi jeg ikke er så vild med marengs…….

Jeg fandt en opskrift hos Liselotte, som jeg brugte. Jeg undrede mig lidt over at det hele skulle piskes sammen på en gang, idet jeg troede at sukkeret skulle tilsættes lidt efter lidt, men jeg gjorde som der stod. Jeg ved ikke om det er derfor at mine marengs blev helt flade?? Er der nogen af jer derude der ved noget om det? Er det bedre først at piske æggehviderne og så tilsætte sukkeret lidt efter lidt? Men flade eller ej de smager nu ret godt alligevel, jeg ville bare gerne have dem seje og sådan lidt “tyggegummi-agtig” indeni……….

Den eneste ændring jeg lavede var at bruge rørsukker i stedet for almindelig hvid sukker.

Marengskys med chokolade og hasselnødder (fra Slagt en hellig ko), ca. 20 stk.

4 æggehvider

1 tsk. eddike

250 g rørsukker

100 g hasselnødder, meget finthakket

100 g mørk chokolade, finthakket

Kom hvider, sukker og eddike i en skål og pisk det helt stift og tykt. Den lille mængde eddike kan ikke smages, men er alligevel vigtigt for at æggehvidemassen bliver helt stiv og får den rigtige konsistens. Vend nødder og chokolade i og sæt massen på bageplader med 2 skeer. Bag ved 150 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter til de er gyldne.

 

En anden ting jeg er i tvivl om ved denne opskrift er ovntemperaturen. Når jeg kigger på andre opskrifter på nettet er temperaturen lavere og bagetiden derfor noget længere. Idet dette er mit første forsøg med marengskys er jeg noget usikker på hvad den rigtige fremgangsmåde er. Derfor hvis I kan hjælpe mig hen imod at få mere perfekte marengskys, så giv endelig lyd fra jer 🙂

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. May 28, 2013
  8:31 pm

  Sasibe

  Uh… Jeg tænker, at du måske har pisket det for lidt? Altså jeg pisker i MEGET lang tid med Kenwooden… Det skal være rigtig stiv og sej..! – og så bager jeg marengs ved 120 grader og i meget længere tid. Faktisk i omkring 1 time og 15 minutter… Alt afhængig af hvordan de ser ud… Men 20 minutter lyder af meget lidt, synes jeg…

  Forresten… Marengs kan jo godt blive ret sødt, så jeg bruger citronsaft i stedet for eddike… Det giver en fed effekt!


  • May 28, 2013
   9:05 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Sasibe!

   Tak for dit input, det vil jeg huske 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. May 28, 2013
  9:01 pm

  Christina

  De andre opskrifter du har set giver sprøde luftige marengs.. Men højere varme og kortere tid giver dem med tyggegummi i midten.. Forklaringen er i en af mine Jamie Oliver kogebøger.. Hvilken husker jeg ikke.. Men jeg laver dem dom dig med tyggegummi..:-) og de er også lidt flade.. 🙂


  • May 28, 2013
   9:06 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Christina!

   Tak. Jeg elsker dem med tyggegummi indeni 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 3. May 28, 2013
  9:13 pm

  Pia Dybdal

  Er netop selv i gang med at finde fidusen med kys. Jeg bager kys ved 100 grader i ca. 1 time og 15 min. – man kan vel siges at det tørres. De første mange gange bagte jeg også 20 min ved meget højere temp. Synes de blev gyldne, faldte sammen og fik en mærkelig ru overfalde. Og ofte var de ikke rigtig færdige/stadig fedtede…. Har du set det smarte trick, man kan lave med stribede kys?
  Og som en anden også skriver, så skal du nok piske længere.
  I øvrigt tak for lækre opskrifter. Har prøvet flere af dem, alle vellykkede og så lækre.


 4. May 29, 2013
  12:24 am

  Hanne

  Jeg pisker aldrig hviderne først, men lader lige sukkeret få 5-10 min i æggene inden jeg pisker, da det så opløser sig lidt nemmere, uden at ligge i blød kan der godt være lidt mere sukker-knas i den færdige masse!
  Men jeg har aldrig oplevet de faldt sammenw men jeg “tørrer” dem også ved ca 100 grader varmluft i 1,5 timer, hvis man gerne vil ha “tyggegummi” indeni skal de bare ha kortere tid 1 time ca!

  Måske er det den korte bagetid, eller chokolade og nødder der er årsagen, eller en kombi!


 5. May 29, 2013
  9:26 am

  LunaBærmonster

  Jeg tror, det handler både om ovntemperaturen og som du selv skriver, at alt sukkeret kom i på én gang.
  Jeg bager altid mine ved 125 grader (ikke varmluft) og pisker kun 1/3 af sukkeret i æggehviderne. Massen skal være så stiv, at du kan vende skålen over hovedet, uden at den bevæger sig. Derefter skal resten af sukkeret og eventuel ekstra smag (lakrids, chokolade, kanel, nødder) vendes meget forsigtigt i, og så kan du lægge dem på en bradepande med en ske.
  Jeg har en opskrift her, der virker hver gang (nedenstående er med lakrids, men det kan bare skiftes ud med noget andet) – man skal bare holde lidt øje med dem i ovnen: http://baermonster.wordpress.com/2012/06/05/kager-med-kys-og-lakrids/


 6. May 29, 2013
  10:28 am

  Gurli IVersen

  Hej Birthe
  Ja, det er fordi du kommer sukker i fra starten. Har tidligere lavet den fejl og mine blev flade. Hviderne piskes først, men kun til de danner toppe. Ikke så de er total stift piskede.(Man kan faktisk overpiske æggehvider) Så tilsætter du sukker lidt efter lidt og pisker til de er stive.


 7. May 29, 2013
  9:56 pm

  Helle

  Du skal Google en opskrift på italiensk marengs….så får du tyggegummikonsistensen 🙂


 8. May 30, 2013
  12:58 pm

  Gurli IVersen

  Hej igen
  Ja italiensk marengs er SÅ nem at have med at gøre. JEg har brugt opskriften på flødeboller fra Odense Marciapan. Den marengs der er bliver så vellykket!

  God bagelyst
  Gurli


 9. May 30, 2013
  4:48 pm

  Gitte

  Hej Birthe,
  Jeg tilsætter sukkeret en spiseskefuld af gangen og pisker indtil æggehviderne er stive, det virker helt fint. 🙂


 10. May 30, 2013
  4:52 pm

  Pink Bakings

  Lækre luftige kys med en gooey midte er ikke til at stå for.
  Jeg bruger en super enkel opskrift når jeg laver mine, og nogle bliver til luksus kys, – med et lille stykke chokolade i hver 🙂 Jeg bruger kun hvider og sukker, som piskes over vandbad indtil at sukkeret er opløst.. Bager dem i 175 grader i ca. 1 time 45 minutter og så er de stadig lækre og gooey indeni.
  De er helt glatte og flotte, og falder ihvertfald ikke sammen 😉

  Opskriften kan du også finde her: http://pinkprincessbakings.blogspot.dk/2012/10/pink-princess-tea-birthday-party-og.html

  Held og lykke

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!