Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: Ferie, del 1………………..

Sidste mandag startede kæresten på hans ferie. Vi har ikke noget bestemt i år, fordi vi jo ikke har vidst hvordan jeg havde det. Det med at flyve er helt udelukket, da kæresten ikke har det godt med det og det er jo trods alt ham der står alene med det hvis der skulle ske noget med mig, så det kan jeg godt forstå. Vi har bare talt om at tage på nogle småture, måske overnatte et sted et par gange og ellers bare hygge os.

Jeg har det heldigvis ret godt for tiden, det hjalp mig så meget at det palliative team justerede på min medicin. Den forfærdeligt uro er væk og også al tankemylderet i mit hoved – jeg kan ikke udtrykke hvor rart det er at slippe for de to ting.

Jeg er også ved at vænne mig til at have fået top kateter, det er jo ikke der fedeste i hele verden at rende rundt med sådan et, men det er nu en gang nødvendigt og så er det bare med at få det bedste ud af det. Jeg har en sygeplejerske ude 2 gange om ugen, for at skifte min forbinding, senere vil jeg kunne nøjes med 1 gang.

Mandag efter sygeplejersken havde været, kørte vi en tur til Tyskland. Vi fik handlet, bl. a. i Fakta, som har en dejlig butik dernede. Vi blev enige om at spise dernede og hvad er bedre end en schnitzel når nu man er i Tyskland. Vi købte i hvert fald sådan en, men brasede kartofler til 🙂 Det smagte skønt og jeg kunne langtfra spise op, det var en kæmpe portion.

Skinke schnitzel og brasede kartofler i Tyskland………..

 

Tirsdag kørte vi en tur i Legoland og jeg kan fortælle at der var mange menneske, som i MANGE mennesker!! Vi gik rundt derinde i en god times tid – og spiste os mætte i friskbagte donuts og lækre muffins……..

Legoland……….

For et stykke tid siden havde jeg købt en Sweetdeal til Norsminde Kro og det har jeg virkelig glædet mig til. I torsdags oprandt så dagen hvor vi skulle afsted. Vi kørte lige så snart sygeplejersken havde været her. Jeg smurte en sandwich vi kunne nyde et sted deroppe. Vi gjorde holdt ved en dejlig lille strand deroppe, som jeg desværre ikke kan huske navnet på. Men vi kunne sidde og nyde vores sandwich og det var dejligt. Efter veloverstået frokost kørte vi videre til Norsminde og til Norsminde Kro. Jeg har hørt så meget godt om det, så vi glædede os begge og var spændte på om det levede op til forventningerne. Vi tjekkede ind og fik vores værelse, som var dejlig rummeligt og havde udsigt til vandet.

Vi gik en tur efter vi havde fået vores nøgler og sat bagagen fra os. Der var bænke langs vandet, hvor vi kunne sidde og nyde udsigten og det benyttede vi os af, det var dejligt. Efter gå turen gik vi op på værelset og slappede lidt af inden vi gjorde os i stand til aftenens 5 retters menu.

Vi fik deres landmenu og vi var ikke alene, der var mange der skulle havde det samme. Vi spiste i deres Brasserie.

Første ret var foie gras terrine med marineret kalveindelår og fintsnitte blomkål ovenpå, der blev hældt blomkåls vishyssoise (suppe) ovenpå ved bordet. Det smagte rigtig dejligt, selvom jeg var meget skeptisk mht til foie gras (som ikke er min yndlingsspise), men det dominerede slet ikke og passede dejligt ind.

Ret nr. 2 var et stykke vandmelon med saltristede mandler ovenpå, dertil en god hjemmerørt mayonnaise og bronze fennikel (tror jeg det hedder). Det smagte så englene sang. Perfekt smagskombinationer og virkelig noget jeg nød at spise 🙂

3. ret var braisseret ung hane med persille creme, dertil noget stegt polenta, langtidsstegte tomater med oliven, indbagt kråse og noget indkogt fond. Det smagte meget dejligt, men her var jeg ved at være mæt og kunne slet ikke spise op. Det var også den ret jeg brød mig mindst om.

4. ret var lækre unika oste fra Arla. Jeg kan simpelthen ikke huske navnene på dem, men de smagte FANTASTISK. Arla lavede disse unika oste kun rettede mod restaurationsbranchen, jeg ved ikke om de kan købes nogle steder, men hvis de kan så køb dem endelig. Til ostene var der hjemmebagt brød og strandhyben med anis.

Den sidste ret var koldskål med en kammerjunk tuille og jordbær sorbet. Selve koldskålen var jeg ikke så vild med, den smagte ikke af alverden og jeg vil mene at jeg kan lave den bedre selv, men jordbærsorbeten smagte så englene sang og det var en god ide med den kammerjunk tuille, som var dejlig sprød.

Alt i alt en fantastisk aften, som vi virkelig nød. Lækker mad og godt selskab, hvad mere kan man ønske sig. Og det er MEGET længe siden jeg har spist så meget, det er vist ikke sket siden før jeg blev syg. Efter maden gik vi en tur langs vandet, for at få fordøjet maden lidt og så var det ved at være sengetid.

Morgenmaden var fin, der var hvad der skulle være og det smagte dejligt.

Vi kørte derfra ved 10-tiden og satte kursen mod Aarhus, fordi vi ville i Den Gamle By. De har jo fået lavet sådan en 70’er afdeling og den ville vi gerne se. Selv om vi kom kort efter de havde åbnet, måtte vi alligevel stå i kø for at komme ind, men det var ikke så længe. Der var mange andre end os der havde fået ideen om at tage i Den Gamle By, men det var til at komme til og vi var inde i de fleste af husene. Det var sjovt at komme ind i 70’er afdelingen, fordi meget af det er jo noget vi kunne huske. Her følger lidt billeder derinde fra:

Efter nogle timer i Den Gamle By var jeg ved at være godt mør og det var tid til at køre hjem, men jeg holdt dog bedre ud end jeg selv havde forventet. Vi sad selvfølgelig også og hvilede af og til. Men alt i alt et par dejlige dage hjemme fra, som vi begge nød – og mere behøves faktisk ikke – bare et par dage til at bryde hverdagens tummerum. Jeg glæder mig allerede til næste gang vi skal afsted, der går turen til Kerteminde 🙂

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Jul 24, 2013
  2:47 am

  Tina

  Det lyder som en skøn tur, har også hørt meget godt om Nordminde Kro. Hvor meget måtte I give for sådan en ophold?


  • Jul 24, 2013
   10:06 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Vi betalte kr. 1200, + drikkevarer, det var en sweetdeal.

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Jul 24, 2013
  9:00 am

  Karen

  Skønt at høre, at du har det bedre. Vi har også tænkt os en tur i den gamle by her i vores ferie – 70erne er jo ikke så lang tid siden ;-), og der vil være masser, jeg kan huske – og har glemt – så det bliver sjovt at blive mindet om det. Men ellers står ferien i arbejdets tegn – masser af gæster, og uendeligt mange bær, der skal plukkes – helst her om formiddagen, inden det bliver for varmt.
  Knus, Karen


 3. Jul 24, 2013
  11:04 am

  lone

  Dejligt at du nyder sommeren, Birte og der er jo ikke noget bedre end sommer i Danmark. Tager lige sommerhatten af for dit “gå på mod” – glæd dig til din næste tur i det danske sommerland 🙂
  kh
  lone


 4. Jul 24, 2013
  11:49 am

  Christina

  Det lyder som nogle dejlige oplevelser, I har haft jer 🙂 Jeg glæder mig, til vi også skal lidt ud. Pt. driller helbredet, så vi håber, at jeg kan nå at få det lidt bedre, før kæresten tager ferie. Håber, vi også kan komme lidt ud. Kunne også godt tænke mig en Jyllandstur, men vi må se, hvad det ender med. Dejligt at høre, at du har det godt for tiden 🙂


 5. Jul 24, 2013
  4:26 pm

  Dibi

  Hej Birthe
  En dejlig sommer feriehilsen fra Paris. Jeg har tjekket med jævn mellem rum din side trods dårlig internet forbindelse…og nu er jeg glad for, at du og kæresten er ude og opleve dansk sommer. Jeg har børn og Legoland er bestemt et sted at foretrække både for unge og gamle. Jeg har tænkt meget på dig Birthe og jeg håber virkelig, at du får en god sommer… Dejligt at høre, at medicin regulering og samtalerne har hjulpet. Største KRAM herfra


 6. Jul 24, 2013
  6:25 pm

  Anne hejl

  Det er bare SÅ dejligt at høre, at du har fået det bedre, du har da om nogen fortjent at få en god tid!


 7. Jul 24, 2013
  10:07 pm

  Randi Krog Belseth

  Norsminde Gl. Kro er et dejligt sted. Har været der flere gange. Stranden har nok højst sandsynligt været Kysing Strand.


 8. Jul 24, 2013
  10:25 pm

  Piskeriset

  Sikke en skøn tur! Jeg har flere gange overvejet at besøge Norsminde kro (har også hørt meget godt om stedet), og Den Gamle By elsker jeg bare 🙂

  Det lyder også hyggeligt med en tur til Kerteminde, den glæder jeg mig til at læse om 🙂

  Ps. i øvrigt irriterende at Facebook har ændret på indstillingerne, så jeg ikke længere kan like og kommentere via min blogprofil, så nu må jeg nøjes med at skrive her 🙁


 9. Jul 24, 2013
  11:10 pm

  Pia

  Dejligt for dig at du har kræfter til nogle udflugter. Det er lige sådanne der giver lidt overskud. Skønt for dig at din medicin er kommet på plads. Det lyder til at være rigtig hyggeligt på Nordsminde kro….vi må prøve det engang. Det er naboens søn Nicolas der er den fantastiske kok på stedet. Må fortælle ham, at han har haft besøg af dig.


 10. Jul 24, 2013
  11:23 pm

  Lene Olsen

  Det er dejligt at høre, du pt. er inde i en god periode og at I havde en god oplevelse på Norsminde Kro. Vi kender stedet godt og er også begejstret for stedet og maden.
  Den gamle By, der kommer vi også tit, for vi bor jo kun 12 km derfra og har årskort. Hver gang vi er på besøg får vi nye oplevelser og gode indtryk med os hjem og den nye 70’er afdeling er et hit. 🙂
  Små ture rundt i Danmark er bestemt ikke den værste form for ferie man kan byde sig selv, for der er så mange smukke steder at besøge i vores lille smukke land, så rigtig god tur til Kerteminde.
  Fortsat god sommer.
  ⁀˅⁀
  ⋱ ⋮ ⋰.⁀˅⁀
  ⋯ ◯ ⋯
  ⋰ ⋮ ⋱ ⋯ ‧⁀˅⁀


 11. Jul 25, 2013
  9:24 pm

  Susanne

  Kære Birthe dejligt at læse om Jeres tur, og skønt du har haft overskud til at nyde både kæresten, turen og maden, efter i så lang tid uden ret mange lyspunkter. Håber du fortsat kan nyde de dejlige sommerdage. Kh Susanne


 12. Jul 26, 2013
  10:50 pm

  Lone

  Hej Birthe
  Jeg har fulgt med i din blog i flere måneder
  men det er første gang jeg skriver en kom
  mentar.
  Jeg har selv haft en meget svær periode og
  ved hvad du mener, når du nævner tankemylder.
  Den 14. Dec 2012 blev jeg opereret for brystkræft
  efter et tilfældigt fund af en ondartet knude. Den 4.jan
  2013 fik jeg fjernet højre nyre efter tilfældigt
  fund af en knude. Og nu afventer jeg en scanning mhp
  mhp en “plet” på den ene lunge. Så kan virkelig godt forstå
  det er rart at slippe for tankemylder og uro


 13. Jul 28, 2013
  1:26 pm

  Michelle

  Kære Birthe
  Jeg har ikke altid været fast læser af din blog, som jeg er nu, men har altid stødt på din blog i min søgen på inspiration på lækker mad.
  Jeg kender dig ikke, men synes alligevel, du skulle vide dette: Jeg synes det er rigtig fedt, du fortæller din historie om kræft og at du fortsat poster indlæg om mad. Selvom der er nogle ydre ting der gør, at du ikke har så stor appetit, er dine indlæg et bevis på, at du stadig har kærligheden til maden.
  Før jeg begyndte at læse dine indlæg om kræft overvejede jeg, om jeg skulle vaccineres. Mine veninder havde allerede fået vaccinen, men jeg selv havde ikke fået gjort noget ved det (og det på trods af, jeg hverken er nåleskræk eller andet). Det var bare en af de ting, jeg ikke lige var nået til.
  Det har du ændret på. Jeg mangler nu min sidste vaccine, som jeg skal have til efteråret. Uanset om du føler at dine opfordringer gør nytte eller ej, skal du i hvert fald vide, at du har ændret det for mig.
  Jeg håber, du får en ligeså god sommer, som det ser ud til du har nu.

  Mange hilsner
  Michelle


  • Jul 28, 2013
   1:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Kære Michelle!

   Tusinde tak for din kommentar og det glæder mig usigeligt meget at jeg har været med til at du er blevet vaccineret, det er jo det jeg håber på med mine indlæg – at I læsere tager stilling og får gjort noget ved det.

   Mange hilsner
   Birthe


 14. Jul 28, 2013
  8:29 pm

  Katrine

  Hej Birthe

  Jeg vil bare lige fortælle, at man kan købe nogle af Unika-ostene i Salling Super i Århus 🙂

  Tak for en god blog!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!