Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: Hverdag

I sidste uge havde jeg besøg af palliativt team fra Esbjerg, det er længe siden jeg sidst har set dem, så det var dejligt at de ville komme og besøge mig.

Jeg har haft det noget tungt i den sidste tid, som om jeg var ved at løbe ind i en lille depression. Jeg har ikke kunnet se noget godt i noget som helst, min lyst til at lave mad er helt og aldeles væk og jeg har været besat af et tankemylder uden lige, som har været ved at gøre mig skør. Oveni det hele oplevede jeg en uro, som jeg aldrig har oplevet før. En uro der gjorde at jeg rent fysisk ikke har kunnet siddet stille, men jeg har været tvunget til at gå rundt i huset i den tid hvor kæresten har været på arbejde. Når han kom hjem blev det hele lidt bedre, men det har været ret ubehageligt at opleve. I det hele taget har den sidste tid været meget hård, jeg har lidt – rent psykisk – og haft det meget svært. Jeg har tænkt så meget over livet og døden og gjort det så meget så jeg næsten har påført mig selv psykisk smerte. En følelse jeg kender fra den tid hvor jeg var deprimeret. Mine tanker har gået på om jeg selv kan vurdere hvornår det er tid til at komme på Hospice og min frygt har gået på om jeg vil være alene i det øjeblik jeg dør, om kæresten ikke vil være der osv. Jeg har pint mig selv med en masse spørgsmål, som jeg ikke har kunnet besvare.

Derfor var det et godt tidspunkt som palliativt team kom på. Jeg fik en virkelig god snak med dem og de fik justeret min medicin nuværende medicin, samt givet mig noget nyt der kan afhjælpe min uro og min tankemylder. Der gik kun få dage inden jeg kunne mærke en forskel – især med min uro – hvilket er en kæmpe hjælp. Jeg er så taknemmelig for at jeg er tilknyttet palliativt team, de er en kæmpe hjælp når man er ude i torvene, som jeg har været……….

Jeg lider stadig af en ulidelig hudkløe, som er ved at drive mig til vanvid. Jeg har været ved lægen for at få tjekker mit levertal og der skulle ikke være noget i vejen med det, hvilket er en kæmpe lettelse. At skulle have en dårlig lever oven i alt det her, det ville næsten ikke være til at holde ud.

 

Jeg har haft besøg af Inger (en af sygeplejerskerne fra D6, Odense Universitetshospital) og det var så dejligt at se hende og ikke mindst tale med hende igen. Tænk at hun ville køre så langt for at være lidt sammen med mig, for jeg holder ikke til lange besøg. Hun havde en lækker kage med fra Lagkagehuset i Odense – mums!

Jeg har også været så heldig at have været sammen med den skønne, lille Clara hele 2 dage i træk. I søndags kom de på besøg her og dagen efter var vi omme hos kærestens mor og spise sammen med Clare og hendes mor og far. Søndag havde kærestens søster og jeg lille Clara med på legepladsen, hvor der var en sanse-gynge som hun var ret glad for at gynge på.

Kærestens søster, mand og lille Clara havde også kage med, denne gang en lækker roulade fra Lagkagehuset i Kolding 🙂

I tirsdags var jeg på Fredericia Sygehus til en samtale inden de skal skifte mit dobbelt J kateter, som sidder i min nyre og ned i min blære. Den skal skiftes hver 3. måned, så det er bare ren rutine. Det var dog lidt ekstra denne gang fordi jeg også skulle have lagt et topkateter. Jeg har gået i et stykke tid med en blære som ikke kan tømmes og hvor der står over 700 milliliter i, det er jo ikke en holdbar ting i længden, så derfor skal jeg have et topkateter. Det er et kateter som går udefra og ind i blæren. Jeg skal dog ikke gå med en pose, fordi jeg har en prop jeg kan taget ud og så selv tømme når blæren er fyldt. Om natten har jeg dog en pose, for at være fri for at skulle op og tømme kateteret om natten.

Onsdag skulle jeg så være på Fredericia Sygehus igen, for at få skiftet dobbelt J kateteret og få lavet det nye topkateter. Kæresten kørte mig, hvilket jeg er virkelig glad for, sådan som dagen forløb. Jeg fik at vide at jeg skulle være på sygehuset kl. 9.30. Jeg kom dog ikke for førend klokken 12.30. Jeg blev lagt i fuld narkose og vågnede op og så var det hele overstået, ingen problemer – troede jeg. Der var ingen problemer med de to kateter, men problemet var at jeg mangler kalium, rigtig meget faktisk, hvilket jeg faktisk har fået at vide før, men som jeg ikke troede var så farlig. Det er dog ret farligt, fordi det i værste tilfælde kan forårsage hjertestop og da jeg er terminalpatient, må de ikke prøve at genoplive mig. Pga af dette ville de faktisk beholde mig natten over, hvor jeg skulle ligge med drop. Men jeg havde ikke min medicin med mig og da de ikke havde alle de piller jeg skulle have, så fik jeg lov til at tage hjem ved 21-tiden om aftenen. Men jeg måtte love at tage til egen læge hurtigst muligt og det skal jeg så på fredag. Lægen skal se på om mit kalium tal har ændret sig til det bedre. Jeg har også været i kontakt med hjemmesygeplejersken, fordi de skal se til mig bandage, hvor topkateteret går ind i huden. Det skal de i 14 dage og derefter skulle det være helet. Det betyder at vi bliver lidt afhængig af det i vores ferie, fordi vi jo skal være hjemme når jeg skal have skiftet forbinding – men det er der jo ikke så meget noget at gøre ved.

Ellers går jeg og glæder mig til at kæresten får ferie, så vi kan være sammen, det bliver skønt 🙂

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Jul 14, 2013
  9:19 pm

  Charlotte

  Kære Birthe. Har fulgt dig i mange år, og nu har jeg så taget mig sammen til at skrive min første kommentar:) Angående din hudkløe, har jeg selv haft samme tur, som jeg i starten mistænkte for at være relateret til en alvorlig sygdom, jeg var kommet mig over. Jeg fik først tjekket levertal, blev sidenhen mistænkt for at have fnat(!), sukkersyge og alt mulig andet, og fik lavet priktest, der heller ikke viste noget. Min ulidelige hudkløe viste sig at skyldes noget så banalt som overfølsomhed over for uv-filtre i solcreme. Så det er blot et lille forslag – jeg er selvfølgelig klar over, at der nok er flere ting, der kan være i spil hos dig, men jeg tænkte, det ikke skadede at nævne.

  Alt det bedste til dig – og masser af gode og positive tanker din vej:)
  Kærlig hilsen Charlotte


 2. Jul 14, 2013
  10:10 pm

  Charlotte

  Tanker og kærlighed til dig. Knus Charlotte ❤


 3. Jul 15, 2013
  10:40 am

  karin Jensen

  Hej <3 Birthe..det er da godt nok en masse du lige skulle ha ordnet der, men godt de kan, trälst at det så lige indvirker på jeres ferie..men mon ikke i kan få nogle gode dage trods det…godt at du har fået hjälp for din uro og ja palitativ team er en uvurdelig hjälp i din og mange andres situation..
  Herligt du orker og kan väre med familjen og skönne Clara, det gir jo så meget andet…önsker dig en god dag og du ved jo at <3 er med her her fra ..knus og kram
  håber solen er nede hos dig..for her er det off knappen der er på i dag 🙂


 4. Jul 15, 2013
  11:08 am

  Rikke Johnsen

  Hej Birthe
  Mange tanker til dig! Når jeg læser om din kløe, tænker jeg det kan være din medicin! Min far fik kløe (helt ekstremt) af hans medicin (han har prostatakræft) Han fik skiftet sin medicin, og kløen forsvandt. Prøv evt at tage en snak med din læge om det kan være en ide at skifte?? Det er jo en rigtig træls ekstra ting at bøvle med:(
  Mange hilsner
  rikke


 5. Jul 15, 2013
  11:10 am

  Christina Faber

  Kære Birthe

  Vil blot ønske dig alt det bedste og sige tak for din fine hjemmeside. Hvor finder jeg mange gode, inspirerende opskrifter der 🙂

  Christina.


 6. Jul 15, 2013
  1:31 pm

  Marianne

  Vil blot ønske dig en rigtig god ferie. Jeg håber, at I får tid til at nyde hinanden på trods af alt det andet, der også skal ordnes. Kærlig hilsen Marianne


 7. Jul 15, 2013
  2:06 pm

  Susanne Hedelund

  Hej Birthe!
  Jeg læser og følger din side, og bruger rigtig mange af dine opskrifter til inspiration til hverdag og fest.
  Jeg føler meget med dig i din nuværende situation, og håber alt det bedste for dig. Din hudkløe kan ganske vist være en allergisk reaktion på alt muligt, men da det tilsyneladende ikke umiddelbart kan løses, synes jeg du skal få din læge/sygehuslæge til at udskrive telfast (antihistamin specielt til hudkløe) til dig, det vil være en enorm lettelse for dig, på nuværende tidspunkt, hvor du har så meget andet at tænke på og slås med.
  Tak for den du er, og det du yder, tro på det gør en forskel.
  Mange kærlige tanker
  Susanne


 8. Jul 15, 2013
  3:15 pm

  Yvonne Thygesen

  Jeg vil sige tak for at du har overskud til at dele dine tanker med os. Jeg håber i få en god ferie på trods af diverse begrænsninger.

  Med venlig hilsen Yvonne Thygesen


 9. Jul 15, 2013
  5:36 pm

  lisbeth

  Kæreste du.
  Tak fordi du deler med os.
  Mht uro og tankemylder: får du Emperal=Primperan(mod kvalme)? Det kan give disse symptomer.
  De bedste hilsner herfra


 10. Jul 16, 2013
  9:38 am

  Sanne S. Johansen

  Kære Birthe

  Nu kan jeg altså heller ikke lade være at skrive til dig. Jeg har haft så meget glæde af din dejlige blog og dine ditto opskrifter. Det er så hårdt at læse om dine lidelser, men jeg synes du er meget modig at dele ud af det hele. Jeg er præst i Odense og kan ikke lade være at spekulere på om du dog ikke har en tro der kan hjælpe dig? Gud må man gerne være vred på og skælde ud, men der er også meget trøst og kraft at hente hos Ham. Jeg vil gerne bede for dig og håber ikke det vil krænke dig. Kærlige hilsner og tanker fra Sanne


 11. Jul 18, 2013
  6:53 am

  Mette

  Palliativ behandling inkludere jo ofte opioider – altså morfin og lignende stoffer – disse kan give en ganske ekstrem hudkløe. Tal dog med dine behandlere om problemet. Jeg kender selv det med at man ikke synes at man ikke vil nævne sådan en “lille” eller “ikke livstruende” detalje, men ALT handler om livskvalitet og klø er bare en partykiller af rang. Man sover ikke, kan ikke koncentrere sig og man får nemmere infektioner i de små kradsesår, som man næsten ikke kan undgå! Med ønsket om øget livskvalitet og velbefindende til dig.
  Mette


 12. Jul 31, 2013
  6:57 pm

  Linda Hertz

  Hvor er du sej,jeg nyder dine opskrifter, og din oplevelser, håber du får mange gode år endnu. Linda


 13. Oct 2, 2013
  7:22 am

  Hanne Poulsen

  Kære dig. Kender dig kun fra dine opskrifter, som min datter har brugt som inspiration. Du er mega-dygtig. Og så læser jeg pludselig, at du har kræft. Jeg håber, du må få det bedre og beder til Gud for dig
  Kærlig hilsen Hanne

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!