Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: Savn………….

Jeg indrømmer det blankt, jeg har savnet prinsessen helt vildt. Hun har fyldt så meget i vores liv, har været som vores lille barn og tomrummet efter hende er så meget større end jeg nogensinde regnede med. 12½ år har vi været sammen, hver eneste dag, mange timer kun i hinandens selskab mens kæresten har arbejdet. Kæresten savner hende dog mindst lige så meget som mig, det er der ingen tvivl om. Vi tror begge stadig at hun lige pludselig dukker op og ligger og spinder hos os. Hun er stadig så livagtig i vores hjerner, det er lidt vildt.

Vi er stadig usikre på om vi gjorde det rigtige  – og det er nok det værste. Men vi syntes ikke hun skulle igennem drop og alt muligt, det er bare ikke naturligt for en kat og slet ikke når hun var 12½ år gammel. Men tanken om at vi måske kunne have hjulpet hende er der og den nager mig om natten, når jeg ikke kan sove. Jeg håber at hun har det godt i missehimlen og jeg håber at vi bliver forenet en dag når jeg kommer derop. Måske hun vil tage imod mig og vi kan være sammen igen.

Vi har talt om at få en ny og jeg vil have en ny kat. En kat høre bare hjemme i et hjem synes jeg, men vi har aftalt at vente til efteråret. Vi går ind i sommerferie og sommer nu – så er det sværere at holde en kat inde i en periode, som de skal når de flytter hjem. Vi er også mere frie i sommerferien til at gøre hvad vi vil og blive væk i mere end 1 døgn, hvis vi vil det. Det vil være synd at anskaffe en kat og så lade hende være alene hjemme allerede, synes jeg. Vi har ikke planlagt noget i ferien overhovedet, men vi tager nok på nogle småture af og til og ser og lidt omkring. Men til efteråret – hvis jeg ikke har fået det værre – så skal vi have en kat igen og det glæder jeg mig rigtig meget til.

Det bliver ikke en killing, idet vi synes de er lidt for vilde. Jeg har ikke energi til en der hænger i gardinerne og er helt vild. Men en kat på et par år, tror jeg vil være ideel for os. Vi vil nok tage på et katteinternat og hente en, der er så mange der savner et nyt hjem og vi vil gerne hjælpe en.

Hvordan har jeg det ellers?? Bortset fra at jeg er i sorg over tabet af prinsessen, går det vel meget godt. Jeg er meget træt og jeg bruger mig af min tid på at ligge på sofaen. Jeg tænker stadig meget over det hele, over livet og døden, som hele tiden følger mig. Døden rykkede pludselig tæt på da vi mistede prinsessen. Det er måske nok ikke det samme som et menneske, men for os var hun nærmest menneskelig. Jeg håber jeg kommer herfra lige så fredfyldt som prinsessen så ud, det er mit store ønske.

Madmæssigt bliver det ikke til det helt store. Det er mest gamle danske klassikere, som jeg har blogget om før eller rugbrød, vi spiser rugbrød et par gange om ugen fordi jeg ikke orker at lave mad. Jeg skal dog nok blogge lidt om mad af og til, men jeg ved ikke hvor meget det bliver til. Mad har ingen interesse for mig lige for tiden, heller ikke når jeg skal spise det. Jeg føler ingen sult og spiser ikke særlig meget, i forhold til hvad jeg har gjort.

Vi har ikke rigtig været ude på de store ture på det sidste, fordi jeg har været for træt. Vi har gået et par småture her i området, men ellers er det ikke blevet til noget. I søndags var jeg hos vagtlægen i Kolding, fordi jeg pludselig fik eksem og hudkløe. Det kløede så meget, så jeg var ved at blive skør i hovedet af det. Jeg fik nogle piller og noget creme, men fik at vide at det også kunne være min lever der var galt med, så jeg skulle få det tjekket, så det må jeg hellere få gjort.

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Jul 2, 2013
  8:44 pm

  Anne Mette

  Det gør mig så ondt med jeres prinsesse og jeg kan i den grad følge dine tanker og føler med jer – prinsessen lignede (og var) en fantastisk kat!


 2. Jul 2, 2013
  8:56 pm

  Dibi

  Hej søde
  Jeg har smug kigget, læst og følgt med dig i en periode nu… Jeg har også prøvet nogle af dine opskrifter; Manhatten jordbær kage, majskage mm. jeg har følgt med på din kræfts dagbog, bog anmeldelser, dine tanker, dine rejse og jeg har også brugt din ske historie for at fortælle, at det er ok at melde fra pga. smerte.
  Jeg tjekker meget din blog, faktisk dagligt og nogle gange flere gange i løbet af en dag og bliver glad hver gang, der kommer nyt fra dig… det er både mærkeligt og fantastisk, at man knytter sig sådan til en fremmed, man aldrig har set før… men dine fortællinger går direkte i hjertet og jeg føler, at jeg holder meget af dig nu og det gør mig frygtlig ked af det at vide, at udover din kamp overfor kræften , skal du nu sørge over tabet af din prinsessen. omfavner med kærlighed, håber, at det er ok med dig, for jeg ved, at du ikke kan lide at omfavnes af fremmede… Vil du ikke gøre en undtagelse her, please ❤
  Pas godt på dig selv og tusind tak fordi du deler


 3. Jul 2, 2013
  9:11 pm

  Majken

  Pyha, dit indlæg rører mig dybt.. Jeg kan meget tydeligt fornemme, hvilken smerte tabet af Prinsessen har givet Jer. Men den smerte siger jo også noget om, hvor meget I holdt af hende, og hvor stor en del af jeres liv, hun var. Og det rører mig næsten endnu mere. For jeg synes det er så fantastisk, at dyr kan blive en del af vores familie, og en del af os selv. Jeg er sikker på, at I tog den helt rigtige beslutning. Hun var en ældre missepige, og hun har haft et langt og godt katteliv. Mht. at få en ny kat, vil jeg blot sige, at jeg synes jeres tanker om at få en ældre kat varmer mit hjerte. Vi har selv en kat fra internat, og som du selv skriver, er der så mange dejlige katte, som venter på et nyt hjem. Og især de ældre katte har svært ved at få nye hjem.

  Held og lykke med det, og trøstende tanker herfra.


 4. Jul 2, 2013
  9:34 pm

  elsebeth

  åh hvor dejligt at se et indlæg fra dig som er kommet til at betyde så meget for mig .Hvor ville jeg gerne kunne give dig et stort kram og fortælle DIG hvor helt fantastisk DU er ………………


 5. Jul 2, 2013
  9:38 pm

  Karen

  Den tvivl kender alle vi, der har fået en dejligt dyr aflivet. Vores lille Optimis blev også aflivet under tilsvarende omstændigheder for 12 år siden – hun var blevet bidt af en vildkat og havde fået katteaids. Men hun kunne have levet i flere år endnu med medicinering, og vi fik hende aflivet på grund af den smittefare, hun bar på for alle andre katte i området. Det nager mig på sin vis endnu, og selvom jeg har vores skønne Puma, så savner jeg hende endnu.
  kh, Karen


 6. Jul 2, 2013
  9:44 pm

  Anna

  Kære Birthe, “Prinsessen” er oppe i sin missehimmel og siger, at når du kommer derop engang, vil den gøre alt, hvad den kan, for at vise dig, hvor meget den holder af dig. Den vil lægge sig ind til dig og spinde og spinde, så du får smil på læben. Jeg skal have anskaffet din kogebog – verdens bedste – for det er noget forfærdeligt pladder, når folk siger, at amerikanerne ikke kan lave mad! Nøij, hvor har jeg fået dejlig mad i USA, og min tvillingbror, som desværre døde af cancer i 2005, og som boede i Maryland, sagde, at de bedste pizzaer får man i USA. Det passer!
  Rigtig mange kærlige hilsener fra mig til dig og kæresten.
  Anna


 7. Jul 2, 2013
  10:29 pm

  Gitte

  Hej Birthe.
  ville bare sige at det er vigtigt at få tjekket dine levertal. Prøvede det samme….. organerne/ leveren er ved at lukke ned…. Jeg ved det er svært, fandme uretfærdigt og alt for tidligt. Men pris dig lykkelig for den tid du får…… knus fra een der mistede og næsten selv var væk….


 8. Jul 2, 2013
  10:45 pm

  anna petersen

  Det gør mig ondt at du har mistet din smukke kat, men 12 ½ år er ingen alder. Katten er en ældrer kat, men de kan saktens leve med dårlig nyrer og lever, de skal bar have spesialfoder.
  Jeg forstår ikke at du syns det er unaturlit med drop, du har jo selv fået kemo som sletter ikke er naturligt.
  Jeg ønsker det bedste for dig og sender varme tanker.


  • Jul 5, 2013
   11:21 pm

   Ruth

   Hvad tænker du på Anna? Birthe har lige mistet det dyrebareste i hendes liv, og så skriver du at katten sagtens kunne have levet med både dårlige nyrer og dårlig lever, bare den havde fået specialkost! Nej Anna, det kunne den ikke! Måtte selv have aflivet vores kat pga dårlige nyrer, og vi skånede også vores kat for at skulle have drop osv. Uanset hvilken slags kost du giver din kat, vil kosten i sig selv aldrig kunne helbrede katten. Birthe og hendes kæreste har gjort det helt rigtige. De har tænkt på Prinsessen og ikke på sig selv.


 9. Jul 2, 2013
  11:07 pm

  Piskeriset

  Jeg forstår godt, at I savner hende, og jeg er derfor rigtig glad for at høre, at I vil have en ny til efteråret. Håber I finder en kat, I bliver lige så glade for. Har I gjort jer nogen tanker om hvilken slags kat, det skal være? (udover at det ikke skal være en killing)


 10. Jul 2, 2013
  11:55 pm

  Pia

  Så har jeg igen læst din dagbog….kan ikke lige sige hvad den betyder for mig?
  Når jeg ser den, sker der bare noget inden i mig. Kan ikke vente med at åbne den…..håber hver gang, at du har fået det bedre, at livet er blevet bare lidt mere retfærdig. Dine beskrivelser om dine smerter, dine tanker og dit ukuelig livsmod….sætter så mange tanker igang om mit eget liv.
  Du skrev engang, at du var et priviligeret menneske (i hvilken sammenhæng husker jeg ikke), hvor har jeg dog tænkt på hvor fantastisk det er, at et menneske som dig, der er så alvorlig syg, kan bruge så stort et ord. Du er gjort af et stof, som mange af os andre kunne ønske at indeholde. Jeg oplever ikke, at du søger medlidenhed eller vil spille martyr. Nej, du fortæller din historie så ærlig, ægte og ligefrem.
  Du har med din dagbog fået mig til, at tænke på hvor skrøbelig livet er, og hvor vigtig det er vi passer på det. TAK fordi du vil dele dit med mig.


 11. Jul 3, 2013
  12:02 pm

  Anna

  Din kæreste må simpelthen i gang i det køkken! Du har i den grad brug for masser af vitaminer, mineraler og protein. Han kan jo bruge dine egne mange opskrifter.


 12. Jul 3, 2013
  6:59 pm

  Deborah

  Jeg synes helt sikkert, I gjorde det rette for Prinsessen. Man skal nogengange tænke på, for hvis skyld man gør ting, og det var netop det, I var realistiske og gode nok ejere til at gøre.

  At I synes, hun er der, vil vare meget længe, men det viser jo bare, hvor højt elsket hun var. Jeg kender det, fra da jeg mistede Garbo. Hende savner jeg bestemt også stadig.


 13. Jul 3, 2013
  7:57 pm

  Anne-Mette

  Kære Birthe
  Jeg forstår virkelig godt, at du savner jeres kat og spekulerer på, om I gjorde det rigtige. Det viser, hvor meget, I holdt af hende. Jeg har selv 4 katte, har haft katte gennem mange år, og jeg synes du skal vide, at jeg synes du har gjort det helt rigtige – jeg ville have truffet nøjagtigt det samme valg. Drop og lange behandlinger er ikke gode for katten og som regel ender det med, at katten alligevel bliver aflivet. I har sparet hende for unødige lidelser og givet hende en fredfyldt slutning på et dejligt, langt katteliv. Glæder mig til at se jeres nye kat senere på året, der er ikke noget mere livsbekræftende end sådan en lille husven.
  Jeg ønsker dig rigtig god bedring og styrke i den svære tid.
  Mange hilsner fra Anne-Mette


 14. Jul 3, 2013
  9:25 pm

  Lise

  Kære Birthe !
  I har gjort det rigtige ved at sende hende af sted og I har valgt det rigtige mht. at få en ny kat til efteråret. Held og lykke med at finde en rigtig god mis 🙂
  Hilsen fra en, der ikke kan trække vejret uden katte i sit liv !


 15. Jul 7, 2013
  7:53 pm

  Linda

  Hej Birthe,
  Åh, ved ikke om det er det er det rigtige sted, jeg skriver, men here it goes:
  Først og fremmest håber jeg Prinsessen er kommet godt afsted, det er forfærdeligt at sige farvel!

  Jeg fik købt din bog i går og har (selvfølgelig) planlagt at lave hver enkelt ret 🙂
  Derudover, på et helt personligt plan, var det fantastisk at læse dit forord: ” jeg følte mig hjemme fra allerførste dag………”
  For efter mit ophold som udvekslingsstudent i 95/96, havde jeg det lige sådan og det er forunderligt befriende at “møde” et andet menneske, der har haft en så lignende oplevelse.
  Så igen, på mit helt eget egoistiske plan, takker jeg dig for at give mig glæde og så ønsker jeg dig alt det bedste!
  Vil sende dig varme tanker, når jeg går i krig med dine skønne opskrifter.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!