Newyorkerbyheart

Koteletter i fad

Koteletterne brunes af på begge sider…………….

Løg og hvidløg svitses på en pande…………

Kom hakkede tomater og fløde på panden og lad det lige komme i kog. Hæld det over kødet og løgblandinen……….

Velbekomme…………….

Koteletter i fad kan varieres i det uendelige, men sidst jeg lavede det, var det bare helt “old school”, det skal til engang imellem. Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst har fået koteletter i fad, men det er længe siden, lidt synd, for det smager jo dejligt. Vi fik bare ris til, men en salat vil gøre sig godt sammen med det her – jeg havde bare ikke energien til det……….

Koteletter i fad, 4 pers:

4 gode koteletter

2 mellem store løg

300 g champignon, skåret i skiver

1 dåse hakkede tomater

½ liter piskefløde

salt, friskkværnet peber

Hæld væden fra tomaterne gennem en sigte. Varm lidt smør og olie op i en pande. Krydr koteletterne på begge sider med salt og friskkværnet peber, brun koteletterne på den godt varme pande. Koteletterne skal bare lige få lidt farve, inden de tages og og lægges i et ovnfast fad. Tilsæt evt lidt mere fedtstof inden løgene tilsættes, steg dem til de begynder at tage farve. Tilsæt champignon og lad også dem få farve. Hæld blandingen over koteletterne. Hæld de afdryppede tomater på panden sammen med fløden, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og lad det koge lidt sammen, inden det hældes over i fadet. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 20 minutter, så koteletterne bliver gennemstegte. Vi fik ris til, men der kan også sagtens spises nogle ovnstegt kartofler til. En salat vil også være dejlig.

TIP:

Retten kan med lethed i laves i forvejen, så forbereder du bare det hele, undtagen tiden i ovnen. Når du så taget det ud og sætter det i ovnen skal det måske lige have lidt længere, fordi det hele så har været kold.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Aug 26, 2013
  8:13 pm

  Else

  Uhm, elsker også koteletter i fad, dejligt med ‘old School’ tilberedning.


 2. Aug 27, 2013
  10:57 am

  A + K = ♥

  Ej, det er jo alt for længe siden jeg har fået koteletter i fad, det er jo en rigtig efterårsret! Jeg laver det altid med svampe, porre og kartoffelmos til – yum. Tak for påmindelsen, det ser lækkert ud.

  – Anne


 3. Aug 28, 2013
  5:36 pm

  Lin

  Det smager bare saa godt. Og lidt mad paa gammeldaws mannér er vildt nostalgisk hyggeligt.
  Har lige vaeret en tur hjemme i Dk og saa din bog i Arnold Busk. Kunne ikke faa armene ned af stolthed.


 4. Aug 28, 2013
  8:27 pm

  Carina

  Hej Birthe.

  Det gør mig så ondt at læse om din kamp.

  Og så har jeg flere gange læst at du skriver du ikke har energien til det store og at I indimellem får f.eks rugbrød og nem mad.

  Og det er der jo intet galt i ,men tænker på om din kæreste ikke kan tage lidt over? Sådan at I kan få “ordentligt” mad-Det er jo også vigtigt mhs til din sygdom-Og du får ro og energi til at koncentrere dig om at holde sygdommen nede.

  Det er ikke ondt ment,men fik så ondt af dig,og synes det er synd at du skal stå og kæmpe med madlavning oven i alt det andet,.
  Mange varme tanker herfra.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!