Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: Dårlige nyheder…………

22 august , 2013 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kræft, Mig og kræft - Tags: , , ,

Søndag ved middagstid kunne jeg mærke at der var feber på vej. Jeg frøs indvendig og havde bare den fornemmelse i kroppen som feber giver. Jeg tog min temperatur og den var 38.5. Jeg valgte at ligge mig hen, tage en lur og se tiden an. Men da jeg vågnede op fra min lur var min temperatur 39,9 og så var der ikke noget at tænke over længere, jeg ringede til Kolding Sygehus – hvor jeg har en åben indlæggelse – og vi aftalte at jeg skulle komme ind. Jeg blev indlagt og fik som sædvanligt et dejligt stort eneværelse og roen kunne igen falde over mig, jeg var i gode hænder.

Lægen kom og kiggede på mig, jeg fik taget blodprøver til dyrkning, så de kunne se om der var noget i mit blod og min urin blev også sendt ind – vi formodede at det var blærebetændelse eller noget i den stil. Jeg fik straks lagt en iv, så jeg kunne få noget bredspektret antibiotika og det fik langsomt feberen til at falde. Jeg fik også ilt, fordi jeg iltede mig blod dårligt, jeg lå omkring 88-89 og det er ikke helt nok. Selvom jeg havde så høj temperatur, havde jeg det faktisk forbavsende godt, hvilket gjorde at jeg formodede at det ikke var så slemt det hele.

Mandag formiddag og eftermiddag var jeg feberfri, men mandag aften vendte den høje feber tilbage, jeg var igen på 39,1. Da jeg igen fik så høj feber sendte de bud efter intensiv afdeling, fordi de har noget andet – og bedre – måleudstyr, som de koblede mig på. Men de kunne ikke se andet, så jeg blev på afdelingen.

Tirsdag blev jeg kørt fra Kolding Sygehus til Odense Universitetshospital (OUH) – kæresten fik lov til at køre med – vi skulle til samtale efter min CT-scanning. Det var desværre dårlige  nyheder vi fik. Kræften har spredt sig til mine lunger og til mine lymfer, så vi prøver en ny omgang kemo. Det bliver andre – stærke – stoffer denne gang, nemlig Taxol og Avastin. Især Taxol er stærk og den vil forårsage hårtab, så denne gang kommer jeg til at tabe mig hår – hvilket jeg er virkelig meget ked af. Jeg ved godt at mange siger: “jamen det er kun hår” osv og det kan godt være at det kun er hår, men det er MIT hår og jeg vil jeg helst ikke tabe det. Det gør også at min sygdom bliver meget synlig for alle, lige pludselig og det har jeg det rigtig dårligt med. Jeg tager imod tilbuddet om en paryk, så må vi se om jeg kan bruge den. Jeg har også et par tørklæder, som jeg købte sidste gange jeg fik kemo, fordi jeg syntes at jeg blev så tyndhåret, men jeg fik ikke brug for dem. Det kan så være at jeg gør det nu.

Der (kan) følge en del bivirkninger med, så nu må vi se hvor mange af dem jeg får, når vi kommer i gang. Den første gang er 3. september, hvis ellers min blodprøve er som den skal være.

Vi blev selvfølgelig begge to ret kede af den besked vi fik, det er ligesom at blive slået tilbage fra der vi var kommet til. Jeg synes at jeg har været inde i sådan en god periode og troede virkelig at kræften stod stille og at den ikke havde spredt sig. Men nu er det altså sådan at det er og så må vi bekæmpe den herfra igen. Jeg vil tage det en behandling ad gangen og se hvordan det går og hvor skidt jeg evt. får det og så må jeg vurdere ud fra det om jeg vil forsætte.

Tilbage i Kolding forsatte jeg antibiotika-kuren og jeg nød at blive puslet om og ikke skulle lave noget som helst. Jeg var feberfri mandag og skulle være feberfri et døgn inden jeg blev sendt hjem. Tirsdag aften kom kæresten og hans mor ud og besøgte mig, det var supe hyggeligt. Sygeplejerskerne var så søde at lave en bakke til os med kage og kaffe. I det hele taget er jeg utrolig glad ved Gynækologisk sengeafdeling på Kolding Sygehus. Dels er der så dejlig roligt og så er sygeplejerskerne altid så søde. Jeg får en virkelig god behandling når jeg er der og så er maden også god, det er et stort plus.

Onsdag fik jeg at vide jeg kunne komme hjem og så bare tage penicillin derhjemme. Vi blev også enige om at et ilt apparat vil være godt, fordi jeg ligger lidt lav i iltning af blodet. Jeg ligger på 88-89 og det er ikke helt godt nok. Så i dag fik jeg iltapparat, så kan jeg få ilt efter behov.

Selvom jeg har haft det rart på sygehuset, hvor de har gjort alt for at jeg skulle have det godt, er det dejligt at være hjemme hos kæresten igen. Nu vil jeg nyde de sidste dage inden jeg skal have min første kemo-behandling i denne omgang. Jeg har dog også en del ting jeg skal. Jeg skal på afd. M (medicinsk afdeling) på OUH for at få tjekket mit høje blodtryk og jeg skal have taget blodprøve, inden jeg skal have kemo, for at se om min krop er klar til at få det.

Print Friendly
Tilbage

29 kommentarer


 1. Aug 22, 2013
  8:31 pm

  bjn

  vær glad for din feber, det er din krops måde at bekæmpe cancer på, cancerceller trives dårligt ved temp. over 38
  held og lykke


 2. Aug 22, 2013
  8:31 pm

  Sidsel

  Jeg har fulgt din blog i mange år, men aldrig givet mig til kende før. Jeg elsker at læse dine indlæg og bruge dine opskrifter. Det er mærkeligt at føle, at man kender en person man aldrig har mødt eller snakket med, men sådan har jeg det med dig 🙂 Derfor rører det mig også dybt når jeg læser dit seneste indlæg. Jeg vil ønske dig, og din kæreste, alt det bedste og rigtig god bedring.
  Tak for rigtig gode indlæg og opskrifter – jeg bliver ved med at komme forbi din side hver dag 🙂


 3. Aug 22, 2013
  9:01 pm

  Heidi

  Jeg ønsker dig virkeligt alt det bedste!!!
  Klem herfra


 4. Aug 22, 2013
  9:07 pm

  Annika Nielsen

  Sender dig et kæmpe kram, så stort, at det klemmer al luften ud af dig. Så er det jo praktisk med et ilt apparat, ikk.
  Man smiler, imponeres og græder med dig.
  Livet er livet – på godt og ondt. Og Cancer er noget lort….


 5. Aug 22, 2013
  9:14 pm

  Anja

  En masse varme og positive tanker fra mig <3 Håber du får nogle gode dage indtil din nye kamp begynder – du er sej og klare også denne udfordring <3


 6. Aug 22, 2013
  9:20 pm

  Heidi Ilsø

  Sender dig de varmeste tanker med ønsket om det allerbedste. Tak for din åbenhed. Nyder din bog tit og ofte. Så smukt et værk og kagen Stars and stripes er et stort hit herhjemme ❤jeg og vi alle lærer virkelig af din åbenhed og måde at anskue sygdom på. Positive og smukke tanker til dig:-)


 7. Aug 22, 2013
  9:21 pm

  Anja

  Hvor er jeg bare ked af det på dine vegne.
  Du skal vide at jeg har imponeret mine amerikanske venner ved at lave mad fra din blog/bog.
  Jeg flytter tilbage til Danmark fra USA om et par uger, hvad er din favorit chokolade her ovre fra? -vil så gerne tage lidt med hjem og sende det til dig så du kan holde modet oppe 🙂
  De bedste ønsker og tanker
  …Anja


  • Aug 22, 2013
   9:55 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anja!

   Det er sødt af dig, men den chokolade jeg bedst kan lide, fås desværre kun på Marthas Vineyard. Men det er en sød tanke fra dig, tak for det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Aug 22, 2013
  9:38 pm

  Sysleren

  Øv altså.


 9. Aug 22, 2013
  9:51 pm

  Birte Poulsen

  Birthe, jeg græder næsten, når jeg ser, hvad du skriver. Jeg har jo fulgt dig i flere år, og føler du er som en rigtig god ven, selvom jeg aldrig har mødt dig. Hvor er det bare synd for dig at du skal igennem alt det? Ér det virkelig det værd? Ved ikke om jeg ville vælge den kemo, som vil gøre dig så syg. Det handler jo om livskvalitet, og måske var det bedre at have det godt i kortere tid, i steder for at have det dårligt i lidt længere tid. Men det er jo noget man må gøre op med sig selv… Jeg ønsker i hvet fald alt det bedste for dig. Gode tanker herfra.


 10. Aug 22, 2013
  10:13 pm

  Ann

  Hvor er det trist. Vil bare sende dig et kæmpe kram <3


 11. Aug 22, 2013
  10:52 pm

  Piskeriset

  Åhnej, ord er bare så fattige i denne sammenhæng 🙁

  Jeg er stolt over, at du fortsætter med at kæmpe. Giv ikke op! De bedste tanker herfra.


 12. Aug 23, 2013
  6:11 am

  Lise

  En endnu en af dem der “kender” dig uden du kender mig 🙂
  Kæmpe kram, sikke noget lort!
  Men hvor er du bare fantastisk sej, er så fuld af beundring 🙂


 13. Aug 23, 2013
  8:25 am

  Marlene

  Jeg har længe læst din blog – helt tilbage fra før du blev syg – og aldrig tidligere givet mig til kende. Nu føler jeg, at tiden er inde, for hvor blev jeg bare ked af det, da jeg læste dette indlæg! Jeg krydser alt, hvad krydses kan, for, at den nye omgang kemo forbedrer din situation. Sender en masse kærlige tanker til dig!

  Mange hilsener fra Marlene, en trofast læser


 14. Aug 23, 2013
  9:33 am

  Carina

  Det er IKKE bare hår. Der er rigtig meget personlighed knyttet til éns hår, og hår signalerer også sundhed. Det ER en rigtig stor ting at miste. Jeg tror og håber, du bliver flot med paryk og/eller tørklæder, men der er ingen, der skal fortælle dig, det ikke er noget møg.


 15. Aug 23, 2013
  9:41 am

  Mille

  Hej Birthe

  Jeg er ked af at læse at kræften har spredt sig. Jeg håber virkelig du vil vurdere om kemoen kan hjælpe dig også alt efter hvor medtaget du bliver. Sommetider er det bedre at nyde den tid man har tilbage uden at skulle kæmpe med slemme bivirkninger. Så jeg håber du gør det der føles rigtigt for dig 🙂

  Mange gode tanker og håb om bedring for dig!

  Mille


 16. Aug 23, 2013
  11:12 am

  Camilla

  Hej Birthe,

  Sikke noget møg!
  Hvis du orker det (og hvis du synes det er en god ide ;-)), kan du allerede nu tage derhen hvor du skal have din paryk fra og vise dem hvordan du ser ud med dit eget hår – så er det meget nemmere for dem at finde/lave en paryk til dig som ligner.


 17. Aug 23, 2013
  6:37 pm

  Deborah

  Jeg håber, du kan få kemo uden for store bivirkninger, og sender dig masser af gode og kærlige tanker!


 18. Aug 23, 2013
  8:12 pm

  Birgitte

  Kære Birthe,
  Øv….har ventet på nyt og tænkte jo nok, det ikke var så positivt, siden der gik flere dage…..
  Håber og ønsker for dig, at du som altid vil forstå at vurdere din situation og vælge den vej, du føler er den bedste for dig. Har selv prøvet at miste håret pga. kemo, og du har helt ret – det er slemt, og det gør et eller andet ved en, at sygdommen bliver synlig – også når man ser sig i spejlet. Omvendt så gror det jo ud igen – det gjorde mit, og det gør dit også. Jeg havde paryk og havde det fint med det – måske gemte jeg mig lidt under den, fordi man jo så ikke kunne se, jeg var syg, men det var sådan, jeg havde det bedst. Håber og ønsker for dig, at du må have et godt liv- uanset hvor langt eller hvor kort det må blive. Stor respekt herfra.


 19. Aug 23, 2013
  9:51 pm

  Jannie

  Puha. Sikke et indlæg. Tårerne presser sig på. Jeg kender dig ikke,men bukker mig i støvet for din ærlighed. Jeg spejder tit efter indlæg på din blog og håber der er godt nyt. Derfor gør det mig inderligt ondt på dine/jeres vegne over det kedelige svar på ct scanningen.
  Jeg glæder mig dog over I har haft en dejlig ferie trods din tunge bagage.
  Jeg har nydt hvert indlæg på din blog og når du en dag ikke længere er i denne verden, vil du have sat dybe spor i mange mennesker!
  Jeg håber alt det bedste for dig Birthe.

  Kærligst


 20. Aug 24, 2013
  11:03 am

  Lika

  Jeg ønsker dig det bedste, Birthe og jeg håber virkelig at der sker et eller andet, som gør at du får ram på denne helt forfærdelige sygdom. De bedste tanker herfra.


 21. Aug 24, 2013
  2:08 pm

  Annette

  Kære Birthe,
  De varmeste tanker herfra.
  Kh
  Annette


 22. Aug 24, 2013
  9:17 pm

  Sofie

  Det er jeg virkelig ked af at høre 🙁
  Jeg ønsker dig al mulig held og lykke, og krydser fingre for dig.

  Mange kærlige tanker, Sofie <3


 23. Aug 25, 2013
  8:54 pm

  Kirsten

  Jeg har også fulgt din blog i et stykke tid, og det gør mig så ondt at læse om den seneste udvikling. Jeg ville tilbyde dig, at du må få en paryk, jeg har. Den er mørk kastaniebrun. Halvlang, klippet lidt op i nakken, rigtig pæn. Jeg var i kemo i 2011, men brugte den aldrig. Hvis du tror, det er noget, må du få den – så kan du bruge din bevilling på nogle lækre tørklæder, som du kan skifte med. Du kender vel Luna Hvid? Hun laver de skønneste tørklæder, banderas mv til kvinder uden hår. Lad mig vide om jeg skal sende den til dig.
  Jeg ønsker dig alt det bedste!!
  Mange hilsner
  Kirsten


  • Aug 26, 2013
   8:39 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Kirsten!

   Tak for din kommentar og dit tilbud, det er sødt af dig, men tror desværre ikke rigtig at den vil passe. Men super sødt af dig at tilbyde det.

   Mange hilsner
   Birthe


 24. Aug 27, 2013
  9:35 am

  Jacob Larsen

  Hej
  Det er godt nok lang tid siden, jeg har skrevet herinde.
  Jeg besøger din blog i ny og næ, og er virkelig ked af det på dine vegne.
  Håber du kommer dig igen og besejre den satans sygdom.
  Varme tanker din vej.

  Kh
  Jacob


 25. Aug 28, 2013
  12:16 am

  Britt

  Hej.
  Jeg er endnu en som heller ikke tidligere har givet mig til kende, men jeg har læst din blog og dine vidunderlige opskrifter gennem et par år.

  Jeg sidder her en sen aften (nat) og græder over dit indlæg….sådan en forbandet sygdom!!!!

  Jeg er imponeret over at du fortsat orker at blogge. Du virker bare så sej og overskudsagtig – din situation/sygdom taget i betragtning.

  Jeg ønsker dig alt det bedste.

  Britt


 26. Aug 28, 2013
  5:07 pm

  Carsten Juel Rasmussen

  Min kone var under Kemo og havde anskaffet sig en paryk. En dag cyklede hun til bageren. Da hun stod i butikken og kiggede på de forskellige gode ting der var udstillet, kunne hun ikke undgå at lægge mærke til at folk kiggede lidt underligt på hende. Pludselig gik det op for hende at da hun havde taget huen af var parykken røget med. Hun besluttede sig for at droppe parykken.:-)
  Jeg synes virkelig at det er trist det du skal igennem nu. Både for dig og din familie og venner. Jeg har jævnligt besøgt denne blok og også købt din fremragende bog. I min familie, der i min barndom var bosat i USA i nogle år, har vi stor glæde af dine opskrifter og små historier. Jeg har naturligvis derfor også fulgt med i den situation du er i. Jeg sender dig de varmeste ønsker og tanker og håber den glæde du har givet os kan lindre dig lidt.


 27. Aug 28, 2013
  6:30 pm

  Peter

  Hej Birthe
  Respekt, respekt og atter respekt herfra.
  Har fulgt din blog igennem efterhånden mange år og fået meget ud af det. Både prøvet dine opskrifter og læst om din kamp med sygdommen.
  Finder din blog fuldstændig fantastisk. Blanding af madopskrifter og din kamp mod kræft får brudt nogle tabuer ned, som mange vil yde godt af fremover. Som en lille bonus får du sikkert også klaret dine tanker lidt, når du skriver din indlæg.
  De bedste hilsner fra en tidligere kræftpatient.
  Peter
  PS: de er fantastiske med parykker i dag. Jeg fravalgte selv parykken (det gør de fleste mænd), men kender flere som har takket ja til parykkerne og med godt resultat.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!