Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: Ferie, del 3………..

3. og sidste uge af kærestens ferie blev mere afslappet og uden at køre så meget ud. Tilgengæld fik vi lavet lidt herhjemme og det var også dejligt for det trængte.

En af de ting jeg har kastet min kærlighed på i disse dage er kirsebær. Jeg spiser simpelthen kirsebær i hobetal og alle dem jeg kan få fingre i. 1 bakke holder ½ time, så er det slut………..uhmm.

Mandag var ren afslapningsdag, det var tiltrængt, for jeg var virkelig træt. Tirsdag fik vi ryddet ud i køkkenskabene, hvilket var virkelig tiltrængt, men noget jeg ikke selv har haft kræfter til. Det tog lidt tid at få styr på det hele, men det er bare så dejligt at det nu er gjort og at der igen er orden i skabene. Rod skaber kaos og stress – også selvom det er i et køkkenskab – sådan oplever jeg det i hvert fald. Nu er der balance og ro på den front, det er dejligt.

Tirsdag fik vi ryddet ud på mit værelse, hvilket også var tiltrængt – igen! Mit rum bliver mest brugt som et sted vi bare smider ting ind i og det giver altså hurtig kaos og noget være roderi. Så at der nu også er blevet ryddet op derinde, det giver også ro i sjælen. Tirsdag aften var vi inviteret ud til lille, lækre Clara. Vi fik som altid lækker mad, som hendes skønne mor lavede til os og underholdningen stod lille, skønne, livsbekræftende Clara for. Hun er altså en ener. Hun er så skøn og jeg har bare lyst til at give hende et stort knus hele tiden. Det er så dejligt at mærke hendes lille krop og se hendes livsglæde. Hendes små øjne stråler simpelthen og udstråler appetit på livet.

Onsdag kørte vi til Kvie sø, hvor der ligger et pandekagehus, et hollandsk pandekagehus, så der spiste vi frokost. Jeg fik en pandekage med bacon, ost og skinke og til dessert fik vi en med is til. Det er mange der synes at deres pandekager er fantastiske, men det må jeg indrømme at jeg ikke gør. De smager ok, lidt som pizza, synes jeg. De er store, så jeg kunne heller ikke spise op.

Torsdag sidst på eftermiddagen kørte vi til Binderup Strand, for at besøge min fysioterapeut i deres sommerhus. De har nemlig tilbudt at vi må bruge deres sommerhus, når de ikke selv er der, hvilket er virkeligt sødt af dem. Så vi skulle lige ned og se huset og høre lidt om det praktiske. Deres sommerhus er virkelig lækkert og jeg glæder mig allerede til vi skal derned. Selvom jeg havde sagt at hun ikke skulle lave mad til os, så havde hun gjort det alligevel, så vi fik lækkert grillet kød ledsaget af 2 lækre salater. Til dessert fik vi en smuk kage med marengs og friske ribs – LÆKKERT!

 

Lørdag pakkede vi igen vores tasker for vi have købt en Sweet deal til et sted nær Faaborg, som hedder Hotel Mosegård. Vi skulle være der til eftermiddagskaffe. Det var lidt kaotiske tilstande da vi ankom ved 14.30 tiden, der var nemlig ikke nogen der. Alt stod vidt åben. Dørene ind til mange af værelserne stod piv åbne og der stod en støvsuger et af stederne. Det var som en havde forladt stedet i hast, uden at låse eller nogen ting – meget mystisk. Der sad mennesker udenfor, som var kommet før os, der sagde at der ikke var noget. De havde prøvet at ringe og alt muligt, men der var ingen. Men hurtigt efter kom der en. Hun var helt rundt på gulvet og svedte meget. Hun var åbenbart ikke vant til at tage imod gæster, men ejeren var taget til bryllup og hun stod selv med det hele. Vi fik dog vores værelse og fik at vide at vi kunne kommer over i restauranten og få vores kaffe og kage. Størrelsen på vores værelse var fin og i det hele taget ok. Kagen til kaffen var ganske fin, det var en mazarin kage.

Efter vi havde fortæret kaffe og kage kørte vi ned til stranden. Vi kunne sagtens ha’ gået, for der var ikke langt derned, men vi havde slæbt vores strandstole med – og vores bøger – så det blev lidt for meget at slæbe på, så derfor kørte vi derned.

Det var rigtig gang i stranden, der var mange der var ude at bade, tydelig vist et populært sted. Vi sad i et par timer dernede og læse og slappede af, totalt skønt.

Vi var mildt sagt spændte på maden og på hvordan det hele ville løbe af stablen om aftenen, for vi kunne se at de også havde et selskab. Da vi kom over i restauranten kl. 18.30 var der ikke en levende sjæl og vi stod lidt – sammen med et andet par – og vidste ikke helt hvad vi skulle gøre. Men nogle minutter senere kom der dog en. Hun undskyldte mange gange, men de var kun 2 tjenere og de skulle have været 4 – fordi der var et stort selskab – så vi måtte undskylde på forhånd, der ville nok blive noget ventetid. Helt i orden, nu vidste vi i hvert fald hvad vi kunne forvente. Vi måtte vente 1½ time på vores forret, som var skindstegt sandart ovenpå en form for risotto med kantareller. Jeg synes at fisken var lidt tør – og kold – og risottoen kunne godt have haft flere kantareller i sig.

Vi havde forventet at vi nu igen skulle vente 1½ time, men det skete ikke. Kort tid efter de havde taget vores tallerkner fra forretten, kom hovedretten. Det var kalvefilet, som lå på en bund af noget lynstegt kål og peberfrugt. Derudover var der nogle friterede champignon, en grillet tomat og vi fik også ovnbagte kartofler til.

Det smagte som meget godt. Især skysaucen – som der desværre ikke var så meget af – var meget lækker.

Vi ventede lidt på desserten, som var panna cotta og hjemmelavet is. Panna Cottaen var ikke særlig god. Den var for buddinge-agtig og stiv, men den hjemmelavede is var helt og aldeles lækker. Den smagte skønt af en eller anden form for spiritus og mørk chokolade.

Efter maden var der en Irish Coffee med i prisen. Jeg drikker jo ikke spiritus, så jeg blev tilbudt en sodavand i stedet for. Alt i alt var vi godt tilfredse med maden, som var meget bedre end vi havde turde håbe på. Vi kunne godt se at de 2 tjener havde travlt, men de gjorde det bedste og alt hvad de kunne, det taget jeg hatten af for. I det hele taget kom vi ikke til at vente så meget som jeg havde frygtet, efter jeg fik at vide at de kun var 2 i stedet for 4.

Vi havde givet kr. 1.100 for Sweet dealen og jeg synes vi fik hvad vi havde købt, det var slet ikke så tosset endda.

 

3 ugers ferie er slut og vi har virkelig hygget os og lavet mange sjove ting. Jeg har nydt at havde kæresten hjemme, dejligt med hans selskab, det bliver svært at vænne sig til at han skal på arbejde igen. Men hverdagen melder sig hurtigt, for på onsdag skal jeg til Odense Universitetshospital (OUH) for at få en CT-scanning og senere på måneeden skal vi til samtale om hvordan det hele ser ud – og så startet jeg nok på en ny kemo-omgang. Jeg har været meget i tvivl, men er kommet frem til at det nok er det bedste og det er også som om jeg har fået kræfterne tilbage igen. Jeg ved ikke helt hvad det skyldes. Om det er fordi min psykofarmica er blevet justeret eller om det er fordi mit kalium niveau er steget igen. Efter hvad jeg kunne læse mig til, så kan det påvirke kroppen rigtig meget og man kan få det ret skidt af det og faktisk kan det i sidste ende give hjertestop. Det er også lige meget om det er det ene eller det andet, faktum er i hvert fald at jeg har det godt og føler mig klar til at kaste mig ud i en ny omgang kemo.

Jeg har tænkt meget på om jeg skal tage kontakt til en præst her i lokalområdet. Jeg er så glad for Solveig (præsten på OUH), men min kontakt til hende er jo blevet mindre fordi jeg ikke er derovre så meget og det kan heller ikke blive hende der kan begrave mig. Jeg vil gerne kende den præst der skal begrave mig. Jeg har hørt at der er en yngre kvindelig præst i et Gesten, som er et nabo sogn, men jeg er ikke klar over om jeg må kontakte hende og om hun må begrave mig. Jeg kan bare mærke at jeg trænger til en jeg kan læsse af på. En jeg kan tale med livet – og helt bestemt også døden. Jeg har så mange tanker om døden.

Print Friendly
Tilbage

13 kommentarer


 1. Aug 6, 2013
  9:15 pm

  Anne Heinze

  Kære Birthe
  Hvor er det dejligt at læse, at der stadig er lyspunkter.

  Du må gerne kontakte præsten, og så kan du løse sognebånd til den kirke, hun tilhører. Det er bare en ekspeditionssag.

  Mange tanker
  Anne


  • Aug 6, 2013
   9:37 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Tusinde ak for info, så må jeg få taget mig sammen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 2. Aug 6, 2013
  9:16 pm

  Maria Bech Christensen

  Hej kæreste Birthe, jeg har fulgt din kamp siden den startede og må sige at jeg virkelig tager hatten af for dig og din ærlighed! Jeg kommer selv fra Kolding som jo ikke er langt fra dig men er opvokset i Lejrskov lige uden for Lunderskov, og Karen Søe-Pedersen der er præst i Lejrskov/Jordrup sogn kan jeg kun give mine aller bedste anbefalinger hvis du mangler en i nogenlunde afstand fra Vejen. Hun er et fantastisk forstående menneske og den dygtigste præst jeg nogensinde har mødt. Jeg ved ikke om hun har mulighed for at tage ud til dig, men syns hvertfald du skulle vide at hun findes 🙂


  • Aug 6, 2013
   9:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Maria!

   Tusinde tak for at gøre mig opmærksom på det. Jeg må se hvad jeg finder ud af.

   Mange hilsner
   Birthe


 3. Aug 6, 2013
  9:38 pm

  Lisbeth

  Vedr det med præsten har du jo mulighed for at løsne sognebånd så du kan vælge det sogn og præst du ønsker – hvis præsten godkender det


 4. Aug 6, 2013
  10:10 pm

  Mette Gadeberg

  Kære Birthe
  Man behøver ikke at løse sognebånd for at benytte en anden præst. Hvis præsten siger ja, låner de bare Vejen kirke
  Knus og kram Mette


 5. Aug 7, 2013
  7:18 am

  Heidi

  Hej Birthe…. Jeg har igennem rigtig lang tid fulgt dig både her og på FB, og jeg må sige jeg er imponeret over hvor du finder kræfterne, igen og igen, til at få det allerbedste ud af din dag…. Jeg bøjer mig i støvet for dig, og sender dig mange gode energier og tanker…. Endnu engang tak fordi du deler dit livs op og nedture med os… Vi kan lære rigtig meget af dig, og den tilgang og ærlighed du har omkring din meget alvorlige sygdom… Og du kan sagtens kontakte en præst som måske ikke umiddelbar er din lokale præst, det vigtigste er jo at du får snakket med et menneske som du føler dig tryg ved, og hvor du tør lukke op for dine allerinderste tanker omkring livets afslutning… Og jeg er rigtig glad for at læse, at du pt. faktisk har det ok, og har masser af livsmod… Fantastisk… :0)


 6. Aug 7, 2013
  2:31 pm

  lotte hansen

  hej Birthe.Jeg var mellem jul og ntår til en kær venindes bisættelse. Hun havde gennem de sidste par år i sit cancerforløb haft nær kontakt med den præst som også bisatte hende.Jeg ved at hun havde stor glæde og trøst i disse samtaler. Hun var ikke specielt religiøs men fandt her et frirum hvor det var helt okay at komme af med vrede , frustrationer og angst uden samtidig at gøre de nære pårørende kede af det.Da det samtidig var en ganske vidunderlig præst blev det også en snak om hendes liv på godt og ondt og vi fornemmede en helt speciel ånd ved bisættelsen hvor der ikke var nogen tvivl om at præste kendte afdøde personligt og det var en bisættelse med både grin og gråd. Tror at vi alle havde den der specielle fornemmelse af at det ikke var noget der for præsten bare var en rutine opgave. Han havde kendt hende og ikke bare fået 10 linier fra de pårørende om hvem de mente hun var. En smuk oplevelse for os på en trist dag.
  God vind og pas på dig….

  lotte


 7. Aug 7, 2013
  2:34 pm

  joan

  Åh hvor jeg tar hatten af for dig…du har bestemt nok at kæmpe imod. Men du har en rigtig go måde at takle tingene på. Da jeg læste din beretning om jeres tur på hotel kom jeg til at tænke på engang da vi var afsted, også et af de der tilbud….til sønder Jylland. For det første drillede det herhjemme så vi kom for sent afsted, ville ringe og sige vi blev forsinket..men der var travlhed i receptionen, og der blev sagt et øjeblik og snakket tysk til dem der stod og ventede (troede jeg), men jeg fik da givet besked og det var ok. Vel fremme viste det sig at vi var de eneste gæster, og hver gang telefonen ringede blev den taget med : et øjeblik og en masse snak ved siden a på tysk ???? Vi blev indlogeret og gjorde klar til aftensmad. Forretten var noget fisk, og min mand spurgte kokken hvilken fisk det var: Jo nu skulle han lige finde pakken, det var nemlig frost købt i brugsen….jeg gav helt op og var nok egentlig noget sur….og det blev ved på den måde, og hele weekenden var vi de eneste..men det gjorde så at vi selv bestemte spise tidspunkterne da der jo ikke var andre at ta hensyn til.. . Inden vi tog hjem var vi nu kommet til at kende kro fatter helt godt,og havde set hver en krog af kroen. Kro fatter manglede sine fortænder: jo det var en eks kæreste der havde tævet ham…..Kroen var for øvrigt til salg….vi taler somme tider om den ene gang vi var på kro ferie….og hvordan det mon er gået kro fatter ????. Bare lige en lille beretning fra mig. mange hilsner fra Joan.M.


 8. Aug 7, 2013
  7:55 pm

  Elsebeth

  Birthe, du kan få lige den præst til at begrave dig, som du gerne vil. Den eneste betingelse er, at præsten vil og kan. Så hvis du gerne vil have præsten på OUH til at begrave dig, kan du ringe og spørge hende. Begge mine forældre blev ikke begravet der, hvor de egentligt hørte til, men ved den kirke, de blev viet i, og begravelserne forestod en meget god ven, som ikke havde et præsteembede mere. Du kan selv bestemme både kirken og præsten.


 9. Aug 11, 2013
  7:23 pm

  michaela

  Hej Birthe

  Jeg faldt lige over din side, da jeg kiggede efter en hjemmeside med Vetcur som nogle jo påstår kan gøre noget ved kræft. Jeg blev hængende på hjemmesiden her og begyndte at læse. Hold da op hvor jeg føler med alle dem der har kræft. Den åndssvage sygdom er så ond ved gode mennesker og rammer så tit de forkerte mennesker som har været gode. Jeg er ked af at du er ramt, selvom jeg ikke kender dig. Tak for indblikket i din verden. Jeg blev meget rørt og mine tanker er hos dig og familien. Gid nogen holder hånden over dig. Mange gode tanker herfra


 10. Aug 11, 2013
  9:36 pm

  Den gamle Krage.

  Kære Birthe.
  Jeg er blandt dem, der har fulgt dig på sidelinien gennem nogen tid, og jeg er blevet en stor beundrer af dig!
  Mht. til præst. Hvis du helst vil have kontakt med en yngre og/eller kvindelig er der flere muligheder i dit nabolag. I Vejen er der Else-Marie Hoffmeyer, i Gesten Anna.Sophie Arendt og her i Bække har vi Bitten Weile.
  Telefonnumre osv kan du finde på sogn.dk.
  Håber du finder den helt rigtige for dig!
  Kh. Ellen


 11. Aug 12, 2013
  10:56 am

  J.Hansen

  Hej Birthe. I Vejen Kommune tager præsterne ikke opgaver i andre kirker end deres egen. Vi havde kontakt til flere præster i forbindelse med min mors død og begravelse. Her var der ingen som ville hjælpe i andre kirker end deres egen. Håber du finder en som du føler dig tryg og godt tilpas ved. Kan klart anbefale Majbrit fra Brørup Kirke. Aldrig har jeg mødt en så god lytter og så smuk en taler.

  Mange hilsner
  J.Hansen

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!