Newyorkerbyheart

Mød Basse, 8 år

16 september , 2013 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Min kat - Tags: ,

Jeg vil gerne præsentere Basse for jer. Han er 8 år gammel og skal nu prøve om han kan bo hos os – og om vi kan vænne os til ham.

Det var slet ikke meningen at det var lige nu vi skulle have en kat. Men pludselig stod en af vores venner med en kat, som engang har været hendes, men hun kunne ikke have den nu. Han er blevet indleveret i Esbjerg. Hun blev kontaktet fordi hun stadig stod som ejer i katteregistret, selvom den har boet hos en anden. Vi har prøvet at finde dens ejer, via plakater og internet, men intet har givet resultat.

Lige da jeg så ham var min tanke nej, jeg syntes faktisk ikke han var særlig pæn. Men “han bliver smukkere med tiden” som Lars Lilholt synger. Jeg havde heller ikke regnet med at vi skulle have en hankat, fordi jeg har på fornemmelsen at de går og strinter hist og pist – og det orker jeg altså ikke. Jeg synes også at hankatte er mere grove i det, i forhold til hunkatte – og sidst men ikke mindst er det jo ikke sjovt at skulle træde i Prinsessens fodspor. Vi må indse, at vi aldrig får en kat som hende igen, hun var en ener og vi kendte hende jo så godt. Nu skal vi lære Basse – vi har valgt at kalde ham Basse, før hed han Bobber – at kende. Forstå hans sprog og lære hvad han kan lide og ikke kan lide.

Lige pt. er vi udfordret med at han sover hele dagen og er frisk om natten – og så har han tisset på et af vores tæpper……….

Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Sep 16, 2013
  8:37 pm

  Christina

  Jeg synes altså, at han er skøn. Virkelig smuk. Har glædet mig til at læse om ham her, siden jeg så på Facebook, at I har fået en ny kat.

  Det tager jo lidt tid at vænne sig til en ny kat, og ingen ny kat hverken kan eller skal overtage pladsen i hjertet, som ejes af de katte, vi elsker og har mistet. Vi mistede selv vores missepige sidste år og måtte få en ny, da vores kattedrenge savnede selskabet (og vi savnede også en hyggekat i sofaen), da vi lige var kommet os over den værste sorg. Phoebe, som vores nye kat hedder, er bare helt fantastisk. Hun bliver aldrig en Mille, men hun er en Phoebe, det er det helt rigtige.

  Håber, I kommer udenom tisseriet. Forhåbentlig er han bare lidt ved siden af sig selv, fordi han har fået nyt hjem 🙂


 2. Sep 16, 2013
  8:42 pm

  Christina

  I øvrigt det med hankatte og strintning; de fleste hankatte, der er kastrerede (før de begyndte at strinte), strinter ikke. Jeg har aldrig oplevet det med vores, og vi har to (den ældste er 9 år). Til gengæld har jeg oplevet HUNkatte hjemme hos mine forældre, der strintede. Så jeg tror ikke, at man kan slutte noget ud fra kønnet. Der er mange flere omstændigheder, der har betydning.

  Jeg synes slet ikke, at Basse er grov i udseendet. En fin lille dreng. Slet ikke sammenlignet med vores “maskiner” herhjemme, ikke mindst Phoebe, vores nyeste (en pigemis), for hun er maine coon og vejer 6 kg 😀 Du har måske set billeder af dem på bloggen. Sammenlignet med dem er han i hvert fald en fin lille sag 🙂


 3. Sep 16, 2013
  8:59 pm

  Piskeriset

  Jeg synes, han ser sød ud 🙂
  Jeg har god erfaring med hankatte. Vores ene kat er en han, og han er simpelthen så hyggelig og rar (og lidt pjevset ;-)). Håber I bliver glade for hinanden! ♥


 4. Sep 16, 2013
  9:04 pm

  Henriette Hall

  Jeg har næsten altid haft hankatte, og synes det er dejligt at slippe for p-piller/løbetid og killinger. Og for første gang har jeg fået kastreret et par fine røde hankattekillinger. Min gamle kat Blå (som var helt sort…) måtte vi aflive i foråret da han var 9 år gammel, og ingen kan da tage hans plads. Men der er plads til nye og anderledes katte i mit liv. Jeg håber du bliver glad for Basse. Han ser da smuk ud.


 5. Sep 16, 2013
  9:10 pm

  Camilla

  Han ser vel nok fin ud! Så også den anden dag på FB, at I havde fået ham, så har ventet på at læse lidt mere om ham. Det er så fint, at I har valgt at tage ham, når nu der ikke var andre, der kunne have ham 🙂

  Han er helt sin egen, og han hverken kan eller skal overtage Prinsessens plads, men jeg kan godt forstå det må være lidt svært, når det nu ikke er længere tid siden I mistede hende…
  Jeg håber virkelig for jer, at Basse kan blive et helt nyt dejligt familiemedlem 🙂 Tillykke med ham!


 6. Sep 16, 2013
  9:20 pm

  Den gamle Krage

  Jeg synes, Basse ser rigtig sød ud.
  Vi har en hun- og to hankatte. Hankattene er langt de venligste, hunkatten er et gammelt, galt spektakel, der kun er glad, når hun er misfornøjet.
  Ingen af dem strinter, men hvis hundens tæppe har været på besøg hos datterens kat, får det en tydelig markering.


 7. Sep 16, 2013
  9:30 pm

  Karen

  Jamen Birthe, Se lige hans smukke blik 🙂 Han ser så dejlig ud – og jeg kan da godt forstå, at prinsesens spor er store at fylde ud. Men – man kan godt have to børn og elske dem begge – også selvom den ene ikke er mere 🙂 Da vi mistede Optimis var vi rigtig kede af de i lang tid – og så fik vi Puma, der var så helt anderledes, men lige så skøn.
  Jeg vil bare sige – til lykke med ham – og måtte I have glæde af hinanden i lang, lang tid.
  Kh, Karen


 8. Sep 16, 2013
  9:53 pm

  Majbritt Hvilsom

  Hvor er han da skøn og fin. Jeg håber at I finder hinanden


 9. Sep 16, 2013
  10:04 pm

  Sanne

  han er bare så smuk.. ikke ikke samligne for det kan man ikke.tillykke med ham, han er sød 🙂


 10. Sep 16, 2013
  11:04 pm

  Christine

  Hvor ser han dejlig ud! Jeg synes han ser rigtig fin ud. Tillykke med ham 🙂


 11. Sep 17, 2013
  7:23 am

  Ane

  Prøv evt feliway for at gøre overgangen nemmere. Hjælper også hvis han strinter eller er urenlig (hvilket der er stor forskel på)
  Vær OBS urinvejssten hvis han er kastreret…
  Og held&lykke med familieforøgelsen 🙂


 12. Sep 17, 2013
  10:17 am

  Fie

  Han ser dejlig ud – og han ligner min kat Zeus på en prik. Zeus er også en hankat, men han er kastereret og han strinter aldrig. Han elsker også at sove i sofaen hele dagen. Og når han så bliver top-frisk hen på aftenen, så sender vi ham ud og fange mus om natten. Når jeg står op om morgenen så er han klar til morgenhygge…


 13. Sep 17, 2013
  7:15 pm

  Pernille

  Hvis I vælger at få ham kastreret, så slipper I sansynligvis for at han går og strinter i hjørnerne


 14. Sep 17, 2013
  10:21 pm

  Charlotte

  Hej…. Han ser super lækker ud!
  Vi har også en kæmpe stor hvid hankat, som bare har en rød hale.
  Vi fik ham som 3/4 år, og ungerne var så kede af det, da vi kom hjem med det store hvide ‘ bæst’. Men han er en stor, lækker, vild, kælen og hvid han kat…
  Du skal nok blive glad for ham, selv om han er anderledes


 15. Sep 25, 2013
  1:01 am

  Simone

  Hvordan går det med Basse? 🙂


  • Sep 25, 2013
   12:30 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Simone!

   Det går fint med ham 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!