Newyorkerbyheart

Stegt spidskål……….

20 september , 2013 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter, Tilbehør/vegetar retter - Tags:

Den anden dag fik vi stegt spidskål – og det er i hvert fald ikke sidst gang vi få spidskål på den måde. Den kan ligeledes grilles, som også skulle være godt, det har jeg dog ikke prøvet.

Men at stege spidskål er så nemt, så selv jeg kan være med og så smager det jo så englene synger. Fra nu af vil der aldrig ligge en rest af spidskål i køleskabet, som jeg ikke ved hvad jeg skal stille op med……

Stegt spidskål, 2 pers.:

½ spidskål, halveret og med stokken intakt, det holder på kålen

flagesalt, som f. eks. Maldon eller Læsø salt

smør

Varm smør op på en pande og læg kålen på med en af snitfladerne nedad. Steg i ca 4-5 minutter, vend og steg ligeledes på den anden side. Drys med lidt salt og så er det klar til servering. Kålen skal være tilberedt, men stadig sprød.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 20, 2013
  9:19 pm

  Helle B. Hansen

  Hejsa Birthe

  Tak for dine fine blog og alle dine skriverier om din cancer…. Jeg sender dig mange gode tnaker og ønsker:.. Men endnu mere tak for alle de opskrifter du lægger he,r jeg får megen inspiration af dem, plus jeg kan kombinere mange af dem med mine egne opskrifter.
  F eks så laver jeg spidskål med æbler og løg, det er en fynsk udgave min gamle oldemor finpudsede og den ser således ud…:

  Spidskål med æbler og løg

  2 spidskål ; 4-5 æbler ikke for søde, 2 store løg…. Alt skæres i strimler og løgene steges på oanden sammen emd æblerne og spidskålen til det er mørt dvs let klart… Serveres til f eks frikadeller, bøffer, krebinetter m.v.

  MAnge kærlige hilsner
  Helle


 2. Sep 20, 2013
  9:20 pm

  Rikke

  Vi burger rigtig ofte af snitte kålen groft i strimler og vende på panden et par minutter.
  Med rødbede/gulerod/jordskokkemos og et regulært stykke kød, kan man næsten ikke få sundere måltid til aften, og det smager skønt, jeg kunne spise stegt spidskål hver aften


 3. Sep 21, 2013
  8:26 am

  Den gamle Krage

  Den skal prøves!
  Spidskål er en alt for underkendt grøntsag efter min mening.
  Tak for’ed du.


 4. Sep 23, 2013
  10:52 am

  fru Winther

  Uh, herligt.

  Vi elsker spidskål hos os og bruger den oftest i stedet for hvidkål. Den er bedre i råkost, fordi den ikke er så grov og så laver vi også gerne varme ting med den, fx
  spidskål snittet i mundrette stykker
  lidt olie/smør
  salt og godt med friskkværnet peber
  majs
  Varm smør/olie og lad kålen stege blidt. Ikke så den bliver brun, bare så den falder sammen. Masser af friskkværnet peber, lidt salt og så majskorn i. Vend rundt og server med hvad som helst 🙂


 5. Sep 23, 2013
  2:01 pm

  Nadia

  Kære Birthe,
  Jeg er pige på 20 år, som har fulgt med i din blog. Det er med stor klump i halsen og tårer trillende ned af kinderne, jeg læser din kræft-dagbog. Jeg har ikke været inde på din blog længe pga. et sygdomsforløb selv, som dog ikke har noget med cancer at gøre. Men har gjort at jeg i lang tid ikke har været opdateret på din blog. Idag sad jeg lige pludselig og tænkte på din blog. Jeg har nu læst samtlige af dine indlæg, og det gør mig så ked af det. Samtidigt ville jeg også bare rigtig gerne fortælle dig, at du er sindssyg stærk og du klarer alt det her vanvittigt flot. Alle de tanker du gør dig, rører mig dybt. Det er mig ubegribeligt at du har overskuddet til at blogge om din sygdom, kan godt være du kalder den en “dagbog” – men dagbøger er ikke nemme at skrive og slet ikke nemme at dele! 🙂 Du er så fantastisk sej! Jeg sender masser af postiv energi din vej. Jeg håber virkelig for dig at du på en eller anden måde kan slå fred med sygdommen, det kan man sikkert ikke. Håber ikke du misforstår tanken i det. Jeg ønsker dig alt det bedste. Og du må endelig ikke bekymre dig omkring hvor mange opskrifter du får lagt ud. Du har allerede været flittig på den front. Husk hvor mange mennesker du har inspireret, og hvor mange der nu også ser dig som et forbillede.
  Nyd livet i de mængder du kan <3

  En stor, kærlig og varm hilsen fra
  Nadia


 6. Sep 29, 2013
  1:35 pm

  Eva

  Uhm, elsker spidskål og veksler mellem disse to opskrifter, som begge inkluderer en pande. Den ene er en mild og meget sommerlig version, hvor kålen skæres i strimler og sauteres i lidt smør hvorefter, der tilsættes reven skal af en økologisk citron og masser af hakket persille inden servering. Den anden er min egen opdaterede og asiatisk inspirerede version af ovenstående, hvor jeg udover citronskallen tilsætter chilliflager efter smag og et par skefulde østerssauce, som kun lige varmes med inden servering, da det får kålen til at falde en del sammen. Min søn elsker det og kalder det varm salat, og det er jo skønt, når man kan få grøntsager i kræsne børn. Hvor er det en dejlig kat, du har fået, men jeg kan godt forstå, at det tager tid at vende sig til en herre med andre vaner en din gamle kat.;-)

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!