Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: 2. kemo-behandling………………..

02 oktober , 2013 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Mig og kræft - Tags: , , , , ,

4-5 dage inden min kemo-behandling begyndte jeg at tabe mit hår – akkurat ligesom de havde fortalt mig – jeg kunne simpelthen hive store totter af mit hår hver evige eneste dag og det lå løse hår, det var til at blive skør af. Så tilsidst måtte jeg indse at jeg skulle til frisør og have det hele – eller de få rester der var tilbage – raget af. Det var ikke så traumatisk en oplevelse som jeg havde forventet, måske fordi jeg havde gået og vænnet mig til det. For mig var det det rigtige. Andre mennesker rager det hele af fra starten. Nogen får deres hår klippet kort, så de vænner sig langsomt til det. Der er mange måder at gøre det på og det er med at finde ud af hvad der er rigtigt for en selv.

Det er dog mærkeligt at være skaldet, en mærkelig fornemmelse af tomhed. Jeg føler mig så nøgen og bar. Jeg har jo fået min paryk. Jeg ved ikke hvor meget jeg vil bruge den, nok mest når jeg er ude blandt andre mennesker tror jeg. Når jeg går herhjemme tror jeg at jeg mest vil bruge tørklæder eller huer. Jeg har købt nogle virkelig lækre og pæne huer, som jeg er sikker på at jeg bliver glad for. Men de er godt nok dyre sådan nogle huer. Men jeg vil jo gerne se pæn ud, så det er bare at bide i det sure æble.

Jeg tror at jeg til vinter skal have nogle lidt varme huer, for jeg tror at det vil blive koldt uden mit hår. Jeg får masser af tid til at vænne mig til det, for der går noget tid inden mit hår kommer tilbage……..

Min 2. kemo.bekandling gik lige efter bogen. Det tager 6 timer at får Taxol. Tempoet er jo nedsat hos mig, for at jeg kan tåle det og bagefter skal jeg så have Avastin, som tager 1½ time, så i alt tager det mig 7½ time, så det er en ret lang dag. Men tilgengæld tager det kun 1 dag, så det er dejlig, så tager jeg gerne de mange timer med. Det var hårdt sidste gange at skulle være væk i 3 dage hver gang.

Smerterne har været slemme efter denne omgang kemo. Stærke smerter i underlivet og ondt i alle leddene, som hvis jeg skulle have en ordentlig omgang influenza, så jeg har måtte tage en del morfin ud over det jeg i forvejen får. Så er der selvfølgelig også den forfærdelige træthed, hvor jeg kan sove hele tiden

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Oct 2, 2013
  9:22 pm

  Christina

  Det er en hård omgang, sådan noget kemo 😐 Men det er godt, det hele kan overstås på én dag, trods alt. Dejligt at høre, at du har fundet et par gode huer. Hovedet er jo et af de steder, hvor der fordamper mest varme fra, især når der ikke er så meget hår, så det er en god ting at have en lun hue, nu vi er på vej ind i koldere tider.


 2. Oct 2, 2013
  9:50 pm

  Katrine

  Hold ud, hold ud, hold ud!
  Husk hvorfor du gør det her, og husk hvor meget du allerede har klaret. Du er en fighter!

  Masser af kram
  Katrine


 3. Oct 2, 2013
  9:59 pm

  Lisbeth

  Luna Hviid i Århus har flotte huer hun selv designer. Også til den kolde tid. Se hjside


 4. Oct 3, 2013
  9:30 am

  Anna-Marie R.

  Kemo sukcks.
  Da jeg mistede mit hår brugte jeg Bandana. De fåes i mange forskellige farver og de er ikke så dyre


  • Oct 3, 2013
   9:32 am

   Anna-Marie R.

   Dumme stavekontrol


 5. Oct 3, 2013
  12:19 pm

  Birthe

  Kære Birthe

  hvor jeg dog håber du snart får det bedre, ja og det er dejlig at du stadig er ved mod
  knus Birthe


 6. Oct 3, 2013
  1:50 pm

  Helle Marie Henriksen

  Ellers må du endelig sige til, så kan jeg da gå igang med strikkepindene..

  KH

  Helle


 7. Oct 3, 2013
  8:30 pm

  Piskeriset

  Det som Katrine skriver – håber at Basse og kæresten passer godt på dig 🙂


 8. Oct 6, 2013
  6:36 pm

  Simone

  Da min svigerinde fik kemo og tabte håret, fandt hun huer i bazaren. Muslimske kvinder med tørklæde har en hue på under tørklædet, nogle gange sikker det frem.
  Det kan fås i mange farver, med og uden pynt.
  På eBay kan du søge på “Hijab Cap” eller “Chemo Cap”.


 9. Oct 9, 2013
  5:45 pm

  Apatulski

  Kære du.
  Varme tanker til dig i denne svære tid! – Jeg synes du er sej, og klarer det rigtig fint. Tak fordi du deler det med os.


 10. Oct 12, 2013
  2:09 pm

  Susanne Folmann

  Kære seje dig,
  Jeg har fulgt din blog over tid og brugt dine opskrifter, især efter 3 år i Californien når jeg har “hjemve er det dejligt og inspirerende at dykke ind i dit madunivers. Jeg blev simpelthen så ked af det på dine vegne, da kræften kom ind i dit liv. Du er helt igennem cool og umådelig stærk.
  Jeg skal til CA om 14 dages tid og handle en masse af de ting jeg savner. Hvis, du mangler noget så skriv og jeg tager det med til dig.

  Lots of love & light for you
  Susanne F.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!