Newyorkerbyheart

Tunfrikadeller med blomkålssalat med druer……….

Tunblandingen………..

Efter at have stået på køl, formes de til frikadeller og steges…………

Blomkålssalat med gulerødder og vindruer……..

Velbekomme………

Jeg har før lavet tunfrikadeller med stor succes, så da jeg faldt over en fra Arla, måtte jeg bare prøve den. De blev som jeg havde forventet, virkelig lækre. De er hurtige at lave og sammen med en salat, som kan laves mens tunblandingen trækker, er det nem og lækker aftensmad…………

Jeg har lavet små ændringer i retten. Opskriften er skrevet som jeg lavede den.

Tunfrikadeller (fra Arla), 4 pers.:

2 dåser tun i vand, afdryppet

2 æg

2 løg, revet

2 fed hvidløg, finthakket

1 bdt persille, finthakket

200 g creme fraiche 5%

1 dl rasp

salt, friskkværnet peber

Bland tun, æg, løg, hvidløg og persille i en skål. Tilsæt creme fraiche og rasp og rør det godt sammen. Dæk skålen til og stil på køl i ½ time. Form “farsen” til frikadeller og steg dem i lidt olie.

 

Blomkålssalat med gulerødder og vindruer:

½ blomkål

3 gulerødder

½ bakke vindruer, halveret

Dressing:

6 spsk. olivenolie

2 spsk. hvidvinseddike

1 stor tsk. dijonsennep

salt, friskkværnet peber

Fjern den grove stok fra blomkålen. Kom den i en foodprocessor og kør den til den er kørt til en grov masse (lidt ligesom ris eller cous cous). Skær gulerødderne i tynde skiver eller små stykker. Bland vindruerne i. Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten. Vend godt rundt.

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Oct 4, 2013
  8:58 pm

  Sysleren

  Mmm, tunfrikadeller er bare godt. Jeg bryder mig ellers ikke om varm tun, men frikadellerne er altså undtagelsen, og dem fra Arla er ret gode.


 2. Oct 7, 2013
  7:52 am

  hvadskalvibage/Mette

  Er også blevet helt vilde med tunfrikadeller – og de er perfekt at have med i madpakken. Må ellers indrømme at jeg de første par gange jeg læste om dem, vrængede noget på næsen for det kunne jeg ikke forstille mig. Men de er jo super lækre. Så jeg må da vist lige få testet Arlas version


 3. Oct 15, 2013
  8:41 am

  Mette

  Det ser bare for lækkert ud. Må helt klart prøves. 🙂


 4. Oct 23, 2013
  11:27 am

  Helle Christine Kildegård

  Det lyder både lækkert og sundt og en god måde at få sin fisk på. Har du erfaringer med at bruge skyr i stedet for creme fraiche i opskriften? Super mange tak for endnu en lækker opskrift.


  • Oct 23, 2013
   11:42 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Helle!

   Nej, det har jeg ikke 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!