Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: 4. Kemobehandling……….

15 november , 2013 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kræft, Mig og kræft - Tags: ,

Min fjerde kemo gik helt som planlagt, men det var en lang dag. Jeg skulle tale med en læge inden jeg fik behandlingen, fordi jeg jo har være til midtvejsscanning. Scanningen viste at der ikke var sket de store forandringer, dog var der noget på nyren som gør, at jeg skal have en nyreundersøgelse. Jeg fik også noge antihistamin, for at tage noget af den kløe, som jeg oplever.
Lægesamtalen gjorde at jeg først kom i gang med kemoen ved 10.45- tiden. Det betød min dag blev lang. Jeg var oppe klokken 5 og var hjemme igen kl. 20.15.
Solveig (sygehuspræsten) kom og besøgte mig og det samme gjorde Inger, en af sygeplejerskerne fra D6 (også en af dem der var med mig i Paris). Dejligt med lidt besøg, på sådan en lang dag.

Solveig (præsten) sagde under vores samtale, at der er kommet noget alvor ind i mit blik – og det er nok rigtigt. Jeg er blevet mere alvorlig mere tænksom. Jeg føler der er årtier siden jeg jeg sidst har grinet, sådan rigtig grinet så man får helt ondt i maven. Jeg tænker meget over min situation og det jeg står midt i. Jeg føler nogle gange at jeg bare har lyst til at løbe langt væk fra det hele og gemme mig væk.
Vi har også talt om at tage lidt væk et par dage, når jeg er færdig med kemo, det ser jeg frem mod.

I de første dage efter kemoen havde jeg en del kløen og jeg syntes ikke at de piller jeg havde fået hjalp helt vildt. Ellers ikke de store bivirkninger, bortset fra træthed

Ellers sker der ikke de helt store ting i min tilværelse. Dagene flyve afsted. Snart skal vi til lille Clara’s 2 års fødselsdag, det er en stor dag, som jeg glæder mig til.

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Nov 15, 2013
  8:46 pm

  Marianne

  Det er dejligt, trods alt, at høre nyt fra dig. Sender mange tanker din vej. Kærlig hilsen Marianne


 2. Nov 16, 2013
  12:42 pm

  Karen

  Godt at høre fra dig igen. Det er ikke nemt, det her, det kan enhver forstå. Godt, at du har en god præst på sygehuset. Jeg ved ikke, hvad du synes, men jeg vil hellere snakke med en præst end med en psykolog. Håber, ‘det’ på nyrerne ikke er noget alvorligt og glæder mig med dig over, at du har lille, søde Claras fødselsdag at glæde dig til. Uden at blive vildt sentimental, vil jeg sige, at glæde er den bedste medicin.
  Knus, Karen


 3. Nov 16, 2013
  1:42 pm

  Jannie

  Dejligt at høre lyd fra dig. Du strejfer ofte mine tanker.
  Håber snart i få tid til at stikke af et par dage og nyde hinanden:-).
  Pas på dig.


 4. Nov 16, 2013
  2:51 pm

  Anna

  Jeg sender dig også rigtig mange kærlige tanker til dig i denne svære tid. Vi er fulde af beundring for din styrke og menneskelighed og beder til, at du sender dejlige billeder af lille, lækre Clara … og din kat. Kærlig hilsen Anna


 5. Nov 16, 2013
  4:04 pm

  Poul Erik

  Jeg bruger ofte din blog som inspiration til min madlavning. Det er et fantastisk sted du har skabt, som er helt unikt og så tydeligt fyldt med en stor personlighed.
  Det er først nu jeg ser at du kæmper med kræft og gennemgår kemoterapi. Det bevæger mig dybt, og jeg håber at jeg ved at skrive her kan bidrage til at styrke dit humør og din livsenergi.
  Den største respekt herfra for din måde at tackle modgangen på.

  PS: I aften står den på Lammekoteletter med chili og sorte oliven hos os 🙂


 6. Nov 17, 2013
  7:00 pm

  Camilla

  Godt at høre lidt fra dig igen, Birthe!
  Som flere af de andre tænker jeg rigtig tit på dig, og lavede så sent som i går mad fra din fine, fine kogebog, som jeg virkelig elsker! Og gulerodskage til dessert! Ren hyldest til dig – og det helt tilfældigt, men jeg håber det fortæller dig lidt om hvor meget din blog og din måde at røre folk på har næsten ubevidst sneget sig ind i mange menneskers liv…
  Jeg håber du snart får en god grund til at grine højt og længe…


 7. Nov 19, 2013
  11:36 pm

  Gurli

  Kære Birthe
  Sidder lige før sengetid og kommer til at tænke på dig. Du er så ofte i mine tanker. Nu kommer julen snart og jeg MÅ lave dine hvide toscasnitter. Det gør mig umådelig trist at tænke på, hvordan du må kæmpe. Jeg brug så tit en af dine opskrifter og i det daglige kan du selvfølgelig ikke rigtig mærke, at vi er mange, der stadig bliver inspireret af din mad.
  Vil nok egentlig bare ønske dig ALT det bedste.
  Mange tanker
  Gurli


 8. Nov 23, 2013
  12:44 pm

  Lene Olsen

  Sender dig mine varmeste tanker og de kærligste hilsner. God weekend.


 9. Nov 27, 2013
  2:11 pm

  Lotte

  Vi er mange der tænker på dig og håber det bedste for dig. Jeg læser altid din dagbog og det er dejligt at høre fra dig. Men føler på en eller anden måde, at der er et tilhørsforhold når man nu har fulgt med dig hele vejen. Varme tanker om snarlig bedring


 10. Nov 30, 2013
  12:58 pm

  Pernelle

  Hej
  Dine skriverier griber mig i hjertet. Jeg tænker det kunne være dig Pernelle og bliver helt skræmt. Ville jeg have din styrke? Det giver stof til eftertanke. Vil så gerne kunne knibse med fingrene og du blev rask. Tak er et fattigt ord siges i gammelt ordsprog, men nej sikke noget vrøvl. Tak for at dele dine tanker i en svær tid, det kræver sin kvinde.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!