Newyorkerbyheart

Kræft-dagbog: 5. Kemobehandling……..

30 november , 2013 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kræft, Mig og kræft - Tags: , , , ,

Ugerne mellem kemobehandlingerne går alt for hurtig. Jeg har det egentlig ganske godt i perioderne imellem, jeg er bare træt. Den form for træthed, som går helt ind i knoglerne og som bare ikke kan soves væk.

Vi har bl. a været til lille Clara’s 2 års fødselsdag. En dejlig dag og vi vare glade for at vi måtte være med til at fejre hende. Hun er den skønneste lille trold og hun bliver bare endnu mere skøn med alderen. Jeg er glad for at vi skal fejre jul sammen med hende igen i år.

Min 5. Kemobehandling var i tirsdags og igen var det en lang dag. Jeg stod op kl. 5.25 og kom hjem igen fra Odense klokken 20.30. Det kræver sit at være på farten så længe, heldigvis får jeg en seng at ligge i, så jeg kan sove lidt. Igen har jeg fået den allergiske kløe, som er så ubehagelig, men bare skal overståes.
Fredag var jeg afsted igen, da jeg skulle over til Odense og have en MR scanning. Jeg måtte simpelthen kaste håndklædet hvad den scanning angår, jeg kunne ikke fuldføre den. Jeg følte som om jeg ingen luft fik og jeg fik akut klaustrofobi. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, hold op hvor var jeg skidt. Jeg håber inderligt at lægerne landbruget de billeder de fik, så jeg ikke skal igennem det igen.

Maden er stadig ikke spændende her i huset. Det står mest på dansk husmandskost eller i hvert fald noget jeg har lavet før. Det er kedelig mad vi får.
Jeg tør slet ikke tænke på alle juleforberedelsene, jeg tror jeg springer let og elegant hen over dem i år. Jeg plejer at bage småkager og lave konfekt, men ofte får vi dem ikke spist og så gider jeg ikke bruge kræfter på at bage dem.

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Dec 1, 2013
  12:33 am

  Camilla

  Godt at høre, at du trods enorm træthed stadig har lidt overskud til lidt sjovere og hyggeligere ting. Jeg kan lige forestille mig hvor hyggelig en dag Claras fødselsdag må have været 🙂
  Når livet er hårdt og andre ting kræver al ens opmærksomhed, så er det nu rart nok at kunne falde tilbage på gamle og enkle kendinge i madlavningen – det har også sin helt egen værdi.
  Og så vil jeg ønske dig en god og hyggelig december, hvor der helt sikkert er nogle andre, der kan komme med lidt lækkerier hvis du pludselig skulle få lyst – koncentrer du dig bare om at bruge de kræfter du har på at nyde kæresten og lysene i mørket 🙂


 2. Dec 1, 2013
  6:23 pm

  Karin Jensen

  kan bare holde med camilla, brug dine kräfter på det der lyser op og det som giver de skönne og gode öjeblikke.. det kan man leve länge på..Husmandskost er da helt ok..og er let at lave til 2 dage af gangen ..med nyt tilbehör..tror der kommer mer og mer af den slags..som man er vokset op med at f.ex..suppe kan vare i 2 dage og 3 dagen blir det ködet den er kogt på der er basis i dagens ret..tid er der jo ikke meget af efter dagens dont i en fam. siden er jo en del med alle nye ordninger ramt hårdt..på ökonomien i dagens dk og her oppe med.. knus og kram


 3. Dec 1, 2013
  6:54 pm

  Piskeriset

  Det lyder hyggeligt med Claras fødselsdag. De er nu kære i den alder – og såmænd også når de bliver ældre 😀

  Jeg håber, at julen også vil indfinde sig hos jer – julebagværk eller ej.


 4. Dec 1, 2013
  8:11 pm

  Tina Fischer/Mad i farver

  Det er hård kost det du er igennem og jeg tror, at det er i denne her jul, du skal bede familie og venner lave al julemaden, småkagerne og konfekten. Du har brug for, at spare på de kræfter du har, så du kan bruge dem på det du holder allermest af. Det er helt “lovligt” at udnytte venner og familie i din situation. Ønsker dig en glædelig december og en fredelig og hyggelig jul.
  De bedste hilsner fra Tina (tidligere kemosygeplejerske fra odense)


 5. Dec 1, 2013
  10:11 pm

  Camilla

  Puh hvor jeg føler med dig. Beundrer dig virkelig for din styrke og din evne til at se livets lyse sider!
  Måske helt vildt upassende, men må man spørge dig hvad det betyder for dig at kunne tale med en hospitalspræst? Du har skrevet om en før, og som teologistuderende er det en vej jeg overvejer at gå.
  Ønsker dig en dejlig jul


 6. Dec 2, 2013
  9:21 am

  Marianne

  Kære Birthe 🙂
  Hvor ER det dog godt, at du har Lille Lækre Clara i dit liv lige nu :O)).
  Næste gang du skal MR scannes, så bed OUH om at komme i den åbne scanner. Det er ikke nær så slemt som de almindelige. Jeg fik også total klaustrofobi første gang, så jeg kommer nu altid i den åbne.
  Jeg håber, du får pyntet lidt op derhjemme og kan nyde, at julen er i gang.
  Mange tanker
  Marianne


 7. Dec 5, 2013
  3:39 pm

  Sanne

  Kære Birthe.
  Det er vidst på tide, at jeg får skrevet tak til dig for al din inspiration -både på den åndelige side og for alle opskrifterne.
  Det er efterhånden længe siden, at jeg kom forbi første gang, og siden har jeg jævnligt fulgt med i al din dejlige mad -og desværre jo også din kamp mod kræften!
  Jeg blev utrolig ked af at læse, at du var blevet syg, men jeg må sige, at du tackler det virkelig flot!! Min far fik kræft i 2003, og selvom det var en anden type og et helt andet forløb, så kan jeg genkende noget af den samme vilje og nogle af tankerne fra ham. Vi mistede ham desværre i julen 2004, men jeg tror og håber, at du kan slå kræften og vinde kampen!!!
  Jeg deler i øvrigt din store passion for The Big Apple, og er selv lidt “New Yorker by Heart” – boede upstate New York i et år som udvekslingsstudent, og siden har området og den fantastiske by også haft en særlig plads i mit hjerte.
  Og så har jeg en stor kærlighed til mad (både til at lave den og til at spise den) – og her må jeg rose din blog. Når jeg mangler inspiration til ugens madplan, så er dette det første sted jeg leder… Og så står din kogebog naturligvis på ønskesedlen til jul 🙂
  Jeg ved, at du ikke har overskud til at få svaret, men jeg vil lade dig vide, at jeg tænker på dig og ønsker dig og dine kære en skøn december og en dejlig jul. Og ikke mindst et lykkebringende 2014!!!
  Mange hilsner Sanne


 8. Dec 5, 2013
  10:41 pm

  ags

  De bedste tanker herfra..husk på hvad der er vigtigt og prioriterer derefter


 9. Dec 6, 2013
  11:47 pm

  Sofie

  Kære Birthe 🙂
  Jeg har været fast læser af din blog længe efterhånden. Nu er det på tide at jeg sender dig en hilsen. Jeg blev inspireret til at starte min egen blog af at følge med her hos dig, og det har givet mig meget glæde. Du er fantastisk dygtig, og jeg beundre dig for alt det du har opnået.
  Det gør mig frygtelig ondt at du skal så meget igennem. Jeg ønsker dig alt det bedste.
  Mange varmer tanker og hilsner fra Sofie

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!