Newyorkerbyheart

Stuvede ærter og gulerødder………..

Ærter og gulerødder………..

En “smørbolle” kommes i kogevandet……….

Så er den klar til servering………..

Den færdige ret……..

 

Da jeg var barn hadede jeg stuvede og ærter og gulerødder – og jeg skulle komme en del op i årene inden jeg syntes bare nogenlunde om det. Men i dag, synes jeg at det smager dejligt. Især til en god karbonade……..

Stuvede ærter og gulerødder, 2 pers

150 g gulerødder

125 g frosne ærter (brug også gerne friske, de skal så bare koges sammen med gulerødderne)

1 tsk grøntsagsbouillon (gerne den fra Herbamare

1 spsk. smør, blødt

1 spsk. mel

salt friskkværnet peber

Hæld 2½ dl vand i en gryde og skær gulerødderne i tynde skiver (evt. på skrå, som jeg har gjort) eller i små tern, bring dem i kog. Lad de småkoge i 2 minutter. Hvis du bruger frosne ærter, så kom dem i i det sidste minuts tid. Hæld grøntsagerne i en sigte og ned i en gryde. Lav en smørbolle ved at røre smørret sammen med melet. Sæt kogevandet på kogeplade og lad det  blive varmt. Kom smørbollen i og rør den ud i, mens vandet bringes i kog. Lad det små simre i mindst 5 minutter, så melsmagen koges ud. Er saucen for tyk, tilsættes lidt ekstra vand. Server bl. a. til karbonader, men også til andre kødretter.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Nov 26, 2013
  9:43 pm

  Hvadskalvibage/Mette

  Kender godt følelsen, jeg har altid hadet karbonader. Men min kæreste fik til sidst overtale mig til at han måtte lave karbonader og stuvede ærter/gulerødder – det smagter super godt 🙂


 2. Nov 26, 2013
  10:59 pm

  hanne birkmose

  Jeg hælder gerne mælk eller madfløde i p.g.af farven. Lidt sukker og persille fuldender sovsen. Venlig hilsen Hanne B


 3. Nov 27, 2013
  2:58 pm

  Karin Jensen

  Ja det der kender jeg godt…det var hadet som barn..i dag sätter man jo mer pris på det og det smager godt..uanset om det er karbonader, deller, stekt fläsk, paneret samme eller hamburgryg til..varianterne kan väre mange..også stekt paneret fladfisk eller ditto sild er godt..fik det med kogt höne for et tag siden og med sprängt and er det ikke ueffen heller..ha en god dag..


 4. Nov 27, 2013
  9:06 pm

  Mette

  Endnu en gang blev jeg inspireret. Kan vist se på kommentarerne at vi har været underlige hjemme hos os, for det har vi aldrig fået 😉
  Men efter at have læst om det her hos dig lavede jeg det til mine to drenge på 11 mdr og de ELSKEDE det! Så de sender dig et stort tak 😉


 5. Nov 27, 2013
  9:20 pm

  Pia Teilmann

  UHM…. det har vi lige spist idag – dog med hamburgerryg til.


 6. Nov 30, 2013
  5:27 pm

  morten schmidt

  Vækker minder fra mormor. 🙂
  Skulle også være godt at putte lidt soya i, ikke noget jeg selv har prøvet.

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!