Newyorkerbyheart

Mørbradgryde………

Løg og bacon svitses…………….

Champignon steges……….

Cocktailpølse ristes……..

Mørbradbøffer brunes og kommes i en gryde……..

Løg, bacon champignon og perleløg kommes ved…………..

Vand, tomatpure, krydderier og fløde kommes ved……….

Aftenens tallerken……………..

I går aftes lavede jeg en rigtig lækker mørbradgryde. Det er måske ikke det oplagte vejr til gryderetter, pga den høje temperatur vi har, men det smagte nu godt alligevel. Jeg brugte en røget paprika (som kan købes i supermarkeder som Kvickly, Føtex osv), men en almindelig paprika kan også bruges, evt sammen med lidt chilipulver. Den røgede paprika giver retten en skøn, lidt røget smag.

Jeg brugte brune champignon, men almindelig hvide kan også fint bruges.

Mørbradgryde a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:

1½ mørbrad, afpudset og skåret i 3 cm tykke skiver (den anden halvdel af mørbraden kan fryses og gemmes til en anden gang)

1 stort løg, skåret i tern

1 pakke bacon tern

1 pakke cocktalipølser

1 bakke brune champignon, skåret i skiver (almindelig hvide kan også bruges)

1 god håndfuld perleløg, frosne

1½ tsk. røget paprika

1 lille dåse tomatpure

5 dl vand

2½ dl piskefløde

evt. lidt jævning

salt, friskkværnet peber

Kom lidt olie på en pande og steg løgene, til de begynder at få farve. Tilsæt bacon tern og steg videre til bacon bliver brun og noget af fedtet smelter af. Hæld det op i en tallerken og steg champignon i samme pande. Hæld også dem over på en tallerken og rist så pølserne på panden, til de begynder at tage lidt farve. Sæt dem til side. Bank mørbradbøfferne lidt ud. I samme pande brunes mørbradbøfferne, de krydres med salt og friskkværnet peber. Kom dem over i en gryde, efterhånden som de bliver brunet. Kog panden af med lidt af vandet, så alle de gode smage kommes med. Gryden sættes på blusset og tomatpure kommes i og det hele blandes godt. Tilsæt resten af vandet, røget paprika, perleløg og piskefløde. Lad det hele småsimre i 15-20 minutter til mørbradbøfferne er møre og færdig tilberedte. Kom cocktail pølser i til sidst, de skal bare lige varmes igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Jævn evt saucen lidt hvis du synes at den er for tynd. Server med ris eller kartoffelmos.

 

Sikke et dejligt februar vejr vi har. Jeg nyder alle solskinstimerne og det spirende forår, det er dejligt. Jeg kan næsten ikke tro at vi har haft den vinter vi skal have.

Lørdag kørte vi en tur til Ribe og gik lidt rundt og søndag kørte vi en tur til Kolding storcenter, hvor vi bl. a besøgte Starbucks og fik en dejlig frappecino.

Jeg nyder virkelig at jeg har det så godt. Jeg har fået lidt flere smerter, men ikke noget som piller ikke kan tage. Jeg nyder at jeg har “fri” indtil midten af april, hvor jeg igen skal igang med undersøgelser osv.

Mit hår vokser ud og jeg har igen fået øjenbryn og øjenvipper. Mit hår er snart så meget vokset ud, så jeg kan begynde at gå uden tørklæder og hatte, det er dejligt.

Min Mama har meldt sin ankomst i slutningen af april måned og det glæder jeg mig rigtig meget til, det bliver så dejligt at se hende igen.

Jeg har faktisk fået lavet lidt mad her i den sidste stykke tid, så der kommer flere opskrifter fra mig, når ellers jeg kan få taget mig sammen til at skrive dem ned.

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Mar 3, 2014
  8:41 pm

  Nette

  Det lyder til at fysikken (i øjeblikket) ikke generer mere, end der er overskud til at nyde livet .Dejligt at høre.

  Mørbradgryde er en af mine favoritter. Har dog ikke prøvet at komme perleløg i – det skal prøves næste gang.


 2. Mar 4, 2014
  12:06 am

  Fru Kofoeds Køkken

  Mørbradgryde er også en favoritret herhjemme! Dejligt med så positiv en melding 🙂
  Vh Louise


 3. Mar 4, 2014
  1:08 pm

  Lis Nietzke

  Hvor er det dejligt at høre at du har det så godt og nyder det hele.
  Havde netop tænkt på mørbradgryde – altid vejr til mørbradgryde.
  Hvordan har katten det?
  Kærlig hilsen Lis


  • Mar 4, 2014
   1:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Lis!

   Katten (Basse) har det rigtig godt. Han er en glad, doven og madglad kat. Han er så nem og dejlig 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 4. Mar 4, 2014
  3:55 pm

  Karen

  Skønt at høre, hvor godt du har det :-)Og herligt, at din Mama kommer på besøg igen. Du må virkelig have savnet hende i de hårdeste måneder. Det er godt, at hun har haft mulighed for at komme forbi, for det er jo ikke helt let med så lang en rejseafstand.

  Mørbradgryde er altid godt – både sommer og vinter. Og de spiser da gryderetter i de varme lande, så det kan vi roligt gøre også 😉

  Mange hilsener, Karen


 5. Mar 4, 2014
  8:02 pm

  Lene Olsen

  Dejligt at høre du har overskud til at nyde foråret og glæde dig til din Mamas ankomst. Mørbradgryden ser lækker ud og mørbrad, jamen det er et dejligt stykke kød, der kan anvendes til mange gode retter. Tanker og knus til dig.
  ♥ »✿ (◠‿◠) ✿» ♥


 6. Mar 4, 2014
  8:44 pm

  Lone

  Kære Birthe
  Dejligt at høre, at du trives, og at solen skinner på dig og at det lader sig gøre at have en hverdag, som er til at holde ud. Bliver glad, når jeg ser, at der er kommet nyt på din blog.
  Hilsen Lone

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!